Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • izložba
  • 24.01.2017. 10:00

Izložba sitnih životinja održana u Obrovcu

Sedmi put za redom obrovačko udruženje organizovalo je međuopštinsku izložbu sitnih životinja na kojoj je 68 odgajivača predstavilo svoje eksponate.

Foto: Jovica Trkulja
  • 1.261
  • 298
  • 0

Sedma po redu Međuopštinska izložba sitnih životinja održana je proteklog vikenda u organizaciji Udruženja odgajivača sitnih životinja "Paun" iz Obrovca. Eksponate su predstavili članovi ovog udruženja kao i brojni gosti iz Bačke Palanke, Bača, Kule, Sombora.

"Kao i prethodnih godina imali smo lepu, bogatu i raznovrsnu izložbu, na kojoj je 68 izlagača predstavilo svoje ljubimce. Posetioci su tako mogli da vide 530 eksponata golubova, u kategoriji 13 rasa, a bio je i veliki broj ukrasne živine i kunića. Najbolje smo nagradili titulom šampionata, a izložba je bila prodajnog karaktera, tako da su svi zainteresovani mogli da kupe ili menjaju svoje eksponate", rekao je predsednik udruženja Jovica Trkulja.

Dodao je da članove udruženja krajem meseca očekuje odlazak u Sombor, gde će biti održan 41. Međunarodni sajam peradarstva i treći Državni šampionat sitnih životinja.

Organizaciju događaja pomogli su Mesna zajednica Obrovac, Skupština opštine Bačka Palanka kao i Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu I šumarstvo.

"Paun" je osnovan pre sedam godina na inicijativu odgajivača i poštovalaca pre svega golubova, ukrasne živine i drugih sitnih životinja. Danas broji više od pedeset članova, među kojima ima dosta mladih, a svi zajedno mogu da se pohvale dugogodišnjim iskustvom, brojnim eksponatima kao i učešćima na brojnim izložbama.

Foto: Jovica Trkulja


Tagovi

Izložba Golubovi Sitne životinje Obrovac Paun Jovica Trkulja


Autorka

Rada Milišić

Više [+]

Novinarka iz Bačke Palanke, član Društva novinara Vojvodine. Godinama prati dešavanja u agraru i stvaralaštvo, život i rad seoskih žena.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Sadnice ribizle spremne za sadnju.