Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vremenska prognoza
  • 24.07.2018. 10:00

Do kraja jula nestabilno sa čestim pljuskovima i grmljavinom

Do kraja jula je za Srbiju prognozirano nestabilno vreme sa čestim pljuskovina i grmljavinom. Velika vlažnost i toplo vreme pogoduje razvoju biljnih bolesti pa stručnjaci savetuju pojačane mere zaštite i nege.

Foto: Pixabay / skeeze
  • 271
  • 17
  • 0

U Srbiji se do kraja jula očekuje promenljivo oblačno i nestabilno vreme sa čestom pojavom kiše, pljuskova i grmljavine, naročito u centralnim i južnim krajevima Srbije. Na severozapadu zemlje preovladavaće uglavnom suvo. Temperatura vazduha kretaće se oko prosečnih vrednosti za poslednjih deset dana jula.

Povećana vlažnost pogodna za širenje biljnih bolesti

Prema prognoziranim vrednostima u delovima severoistočne, istočne, jugoistočne i južne Srbije preovladavaće umereno vlažni uslovi, u delovima zapadne, centralne i jugozapadne Srbije jako do ekstremno vlažni uslovi, dok će u ostalim krajevima zemlje biti normalni uslovi vlažnosti.

Zbog suficita vlage uslovi za širenje parazita prouzrokovača bolesti kod ratarskih kultura, voća, vinove loze i povrća su i dalje pogodni, tako da su
potrebne pojačane mere nege i zaštite.


Izvori

Republički hidrometeorološki zavod Srbije


Tagovi

Vremenska prognoza Kiša Pljuskovi Padavine Usevi Bolesti


Autor

Marinko Tica

Više [+]

Marinko je profesor književnosti s višegodišnjim novinarskim iskustvom u elektronskim medijima. Naročito je zainteresovan za teme i zbivanja u agraru, a zamenik je urednika na Agroklubu.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zabranjuju izraze šunka i kobasica za proizvode od biljnih proteina

Francuska je izdala zabranu korištenje izraza kao što su šunka, kobasica, odrezak i sl., za proizvode od biljnih proteina. Vlada time želi regulirati alternative mesu, a...

Više [+]