Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vremenska prognoza
  • 17.10.2022. 13:30

Do srede i za vikend natprosečno toplo, u čevrtak i petak svežije

Tokom narednih dana i u ostalom delu meseca potrebno je pripremiti voćnjake za narednu vegetaciju.

Foto: Ranka Vojnović
  • 130
  • 23
  • 0

U Srbiji se do 19. oktobra 2022. godine očekuje natprosečno toplo vreme sa maksimalnim dnevnim temperaturama vazduha od 20 do 24 stepena Celzijusa. U četvrtak i petak, 20. i 21. oktobra, biće malo svežije sa maksimalnim temperaturama od 15 do 19 stepeni. Od subote 22. oktobra prognozira se postepen porast temperature, pa bi do kraja perioda maksimalne temperature ponovo bile od 20 do 24 stepena.

Jutra će, u većini dana, biti hladna, van košavskog područja biće uslova za slabe jutarnje mrazeve. Slaba kratkotrajna kiša očekuje se u sredu 19. oktobra tek ponegde u brdskoplaninskim predelima, a zatim u subotu 22. oktobra i utorak 25. oktobra, usled prolaznog naoblačenja, i u ostalim krajevima. Prema prognoziranim vrednostima SPI-1, na većem delu teritorije Srbije preovladavaće normalni uslovi vlažnosti, dok će u delovima zapadne Srbije biti umerena suša.

Primeniti mere u voćnjaku

Tokom narednih dana i u ostalom delu meseca potrebno je pripremiti voćnjake za narednu vegetaciju što podrazumeva održavanje higijene, odnosno sakupljanje opalog lišća, mumificiranih plodova, uklanjanje starih, polomljenih grana, njihovo spaljivanje. Primenom ovih mera se smanjuje populacija patogena.


Izvori

Republički hidrometeorološki zavod Srbije


Tagovi

Toplo vreme Natprosečno toplo Svežije vreme Hladna jutra Jutarnji mrazevi Slaba kiša Priprema voćnjaka


Autor

Đorđe Lalić

Više [+]

Zaljubljenik u poljoprivrednu mehanizaciju i pionir agrarnog novinarstva

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Čestitamo vam Međunarodni dan mrkve!
Skoro da smo zaboravili na kraljicu mrkvicu, najvažniji sastojak svakog poštenog čušpajza.
Foto: Depositphotos/nblxer