Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vremenska prognoza
  • 03.10.2022. 12:30

Do sredine nedelje - kiša, kukuruz oštećen od plamenca i sovice

Temperatura će biti u porastu i kretaće se u granicama proseka, u većini mesta od 20 do 24 stepena Celzijusa.

Foto: Ranka Vojnović
  • 138
  • 78
  • 0

U Srbiji se u ponedeljak 3. oktobra 2022. godine očekuje vetrovito i svežije vreme, uz umeren i jak severozapadni vetar, u prepodnevnim časovima uz prolazno naoblačenje sa kišom. Od sredine dana i u utorak 4. oktobra prognozira se promenljivo oblačno vreme uz smenu sunčanih i oblačnih intervala i lokalne pojave kiše ili izolovanog pljuska.

Od srede 5. oktobra do kraja perioda očekuje se suvo i stabilno vreme sa sunčanim intervalima, a temperatura će biti u porastu i kretaće se u granicama proseka, u većini mesta od 20 do 24 stepena Celzijusa. Prema prognoziranim vrednostima SPI-1, na većem delu teritorije Srbije preovladavaće normalni uslovi vlažnosti, u delovima severne i severoistočne umereno i jako vlažni uslovi, dok će u delovima južne Srbije biti umereno vlažni uslovi.

Ptice i insekti napadaju jabuke

Tokom proteklih dana uočeno je prisustvo insekata štetočina. Pregledom plodova jabuke, koji su oštećeni od ptica i insekata, uočeno je prisustvo simptoma truleži ploda jabučastog voća.

U pogledu ratarskih kultura, pregledom klipova kukuruza pre berbe, uočena su oštećenja od kukuruznog plamenca i kukuruzne sovice. U usevima uljane repice iz prvih rokova setve registrovana su položena jaja repičine lisne ose.


Tagovi

Vetrovito Kiša Naoblačenje Sunčani intervali Trulež jabuka Kukuruzni plamenac Kukuruzna sovica Repičina lisna osa


Autor

Đorđe Lalić

Više [+]

Zaljubljenik u poljoprivrednu mehanizaciju i pionir agrarnog novinarstva