Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vreme
  • 16.08.2023. 10:30

Kakvo nas vreme čeka u septembru, a kakvo do kraja godine?

Meteorolozi najavljuju malo toplije i malo suvlje vreme. Jedan mesec će biti vlažniji od višegodišnjeg proseka.

Foto: Depositphoto/Jkirsch13
  • 623
  • 47
  • 0

U većem delu Srbije septembar će prema prognozi RHMZ-a topliji i prosečno vlažan, a u Zapadnoj, Jugozapadnoj i Južnoj Srbiji topliji i suvlјi. Nastavak kasnog leta u prvoj polovini septembra.

Srednja minimalna temperatura vazduha u septembru imaće vrednosti iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 0.8ºC u odnosu na višegodišnji prosek. 

U većem delu Srbije mesečna suma padavina tokom septembra biće u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku za oko 5 mm nižim u odnosu na višegodišnji prosek, a u Zapadnoj, Jugozapadnoj i Južnoj Srbiji ispod višegodišnjeg proseka sa vrednostima do 10 mm nižim u odnosu na višegodišnji prosek.

Toplo i do kraja godine

Prema daljim najavama, slično vreme očekuje se i u oktobru, dok će mesečna suma padavina tokom biti u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku za oko 5 mm nižim u odnosu na višegodišnji prosek.

Ove nedelje sunčano i toplo: Uočena jajna legla kukuruznog plamenca

U većem delu Srbije srednja maksimalna temperatura vazduha u novembru imaće vrednosti u granicama višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 0.4ºC u odnosu na višegodišnji prosek, dok će u Pomoravlјu i Južnoj Srbiji imati vrednosti iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 0.8ºC u odnosu na višegodišnji prosek. Mesečna suma padavina tokom ovog meseca biće u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku za oko 4 mm višim u odnosu na višegodišnji prosek.

Decembar će biti nešto vlažniji, te se očekuju padavine sa vrednostima u proseku za oko 8 mm višim u odnosu na višegodišnji prosek. Srednja maksimalna temperatura vazduha biće iznad višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za oko 1.0ºC u odnosu na višegodišnji prosek. 


Izvori

Republički hidrometeorološki zavod Srbije


Tagovi

Vreme u septembru Republički hidrometeorološki zavod Padavine Topla jesen Dnevna temperatura


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Ko ovome može odoleti - ukrčkana sarma za hladne zimske dane ;D