Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vremenska prognoza
  • 19.09.2017. 20:00

Kišovito vreme do sledeće srede

Srbiju očekuju smene oblaka i sunca, uz kišu i pljuskove. Vreme je za jesenje prskanje voća.

Foto: MirellaST / Pixabay
  • 708
  • 61
  • 0

Do četvrtka 21. septembra u Srbiji će preovladavati oblačno i hladno vreme, mestimično sa kišom. U petak se prognozira prestanak padavina i postepeno razvedravanje, uz manji porast temperature.

U subotu 23. će biti sunčano i toplije, ali će u nedelju na severu i zapadu Srbije doći do novog naoblačenja, koje će se u ponedeljak proširiti na celu zemlju. Do srede će biti oblačno, mestimično sa kišom i pljuskovima i uobičajenom temperaturom za ovo doba godine.

Na većem delu teritorije preovladavaće normalni uslovi vlažnosti, dok će u severnim delovima zemlje biti umereno vlažno.

Jesenje prskanje voća

Jedna od nezaobilaznih mera nakon berbe voća je jesenje prskanje, preparatima na bazi bakra. Ono se obavlja kada opadne više od dve trećine lista u voćnim zasadima. Ovaj tretman je veoma značajan, jer smanjuje infektivni potencijal patogena koji prezimljavaju u krošnji voćaka, skriveni u pukotinama kore, pupoljcima i rak ranama.

Foto: MirellaST / Pixabay


Izvori

Republički hidrometeorološki zavod Srbije


Tagovi

Septembar 2017 Kiša Sunce Oblačno vreme Jesenje prskanje voća


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.