Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vremenska prognoza
  • 20.02.2018. 11:00

Ledeni dani od nedelje

Temperatura vazduha će biti u većini mesta  ispod 0°C, sa umerenim i jakim jutarnjim mrazevima.

  • 326
  • 29
  • 0

Očekuje nas oblačno vreme, mestimično sa kišom, susnežicom i snegom i temperaturom oko prosečnih vrednosti. Više padavina biće na severu i istoku zemlje, kao i u planinskim predelima, gde će doći do formiranja i povećanja visine snežnog pokrivača.  Duvaće umeren i jak istočni i jugoistočni vetar, u Pomoravlju i južnom Banatu sa udarima olujne jačine.

U petak i subotu, 23. i 24. februara, biće  suvo. Od 25. do 28. februara očekuje se osetno hladnije vreme sa jakim severnim vetrom i snegom mestimično. Temperatura vazduha će biti u većini mesta ispod 0°C, sa umerenim i jakim jutarnjim mrazevima.

U delovima severne, istočne i jugozapadne Srbije preovladavaće jako do ekstremno vlažni uslovi, na zapadu umereno do jako vlažni uslovi, u delovima centralne i jugoistočne Srbije umereno vlažni uslovi, dok će u ostalim krajevima zemlje biti normalni uslovi vlažnosti.

Temperaturni uslovi u ovom delu februara pogoduju stanju svih prezimljujućih poljoprivrednih kultura.

Pregledajte ozime useve i obratite pažnju na infekcije na voću

Vreme je da pregledate ozime useve i da uzorkujete i analizirate zemljište, kako biste što kvalitetnije obavili prihranu mineralnim đubrivima. Što se tiče voća, zasadi breskve i nektarine se nalaze u fenofazi od mirovanja do početka bubrenja pupoljaka. Osetljive su na infekciju od prouzrokovača kovrdžavosti lista breskve. Većina srednjestasnih i kasnostasnih sorti kajsije nalazi se u fazi ranog bubrenja cvetnih pupoljaka. Kada se stabilizuju vremenski uslovi trebalo bi izvršiti tretman preparatima na bazi bakra, kojim će smanjiti infektivni potencijal patogena, a naročito prouzrokovača bakterioznih oboljenja.

Foto: MichaelGaida / Pixabay


Tagovi

Vreme Prognoza Sneg Vetar Februar 2018 Ozimi usevi Breskve Nektarine Kajsije


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da ne znam bolje, rekla bih da želi nešto da mi poruči....:P