Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vremenska prognoza
  • 31.07.2018. 13:30

Neće biti stabilizacije vremena od sledeće nedelje

Toplo, vlažno i sparno vreme pogoduje razvoju biljnih bolesti na svim poljoprivrednim kulturama.

Foto: Pixabay / Alexas_Fotos
  • 310
  • 19
  • 0

Srbiju do 3. avgusta očekuje promenljivo oblačno, sparno i nestabilno vreme sa čestom pojavom kiše, pljuskova i grmljavine, a lokalno i sa obilnijim padavinama. U subotu će biti manje padavina, a u nedelju i ponedeljak se prognozira kratkotrajna stabilizacija i pretežno sunčano vreme.

Maksimalna dnevna temperatura će u većini mesta biti od 28°C do 32°C. U utorak i sredu, 7. i 8. avgusta, očekuje se zahlađenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. U delovima severozapadne i jugoistočne Srbije preovladavaće umereno vlažni uslovi, u delovima zapadne, centralne i jugozapadne Srbije jako do ekstremno vlažni uslovi, dok će u ostalim krajevima zemlje biti normalni uslovi vlažnosti.

Plamenjači odgovara sparno vreme

Toplo, vlažno i sparno vreme pogoduje razvoju biljnih bolesti na svim poljoprivrednim kulturama. Ovakvi vremenski uslovi su naročito bili povoljni za razvoj bolesti tipa plamenjače, truležnica i monilije na koštičavom voću. Takođe, na usevima kukuruza primećeno je prisustvo jajnih legala druge generacije kukuruznog plamenca.


Izvori

Republički hidrometeorološki zavod Srbije


Tagovi

Vreme Avgust 2018 Plamenjača Monilija Kukuruzni plamenac


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.