Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vremenska prognoza
  • 27.02.2023. 12:50

Oblačno i hladno: Sneg na zapadu zemlje, suvo u Vojvodini

Prema prognoziranim vrednostima SPI-1, na većem delu teritorije Srbije preovladavaće normalni uslovi vlažnosti, dok će u delovima severne Srbije biti umereno vlažni uslovi.

Foto: Depositphotos/salman2
  • 99
  • 43
  • 0

U Srbiji se narednih dana očekuje pretežno oblačno vreme uz manji porast dnevnih temperatura, ali i dalje hladno. Kiša se povremeno očekuje u južnim i centralnim delovima Srbije, a sneg na zapadu i jugozapadu zemlje. U Vojvodini će se zadržati uglavnom suvo vreme.

Prema prognoziranim vrednostima SPI-1, na većem delu teritorije Srbije preovladavaće normalni uslovi vlažnosti, dok će u delovima severne Srbije biti umereno vlažni uslovi.

Bolesti u jarim kulturama i voću

Tokom proteklih sedam dana ustanovljeno je prisustvo biljnih bolesti na strnim žitima. U usevima pšenice registrovano je prisustvo simptoma sive pegavosti lista pšenice, pepelnice žita i lisne rđe. U usevima ozimog ječma ima simptoma pepelnice žita i mrežaste pegavosti lista ječma. Pored biljnih bolesti registrovano je i prisustvo lisnih vaši u usevima pšenice, a u usevu ječma ima imaga žitne pijavice, koji počinje period dopunske ishrane pred parenje i polaganje jaja.

Zimska rezidba krušaka - ostavite prozračnu krošnju

U pogledu voćarskih kultura registrovano je prisustvo imaga obične kruškine buve kod koje je u toku polaganja jaja prezimljujuće generacije.


Tagovi

Vremenska prognoza Oblačno i hladno Kiša Sneg Bolesti pšenice Kruškina buva


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...