Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vremenska prognoza
  • 14.03.2017. 18:30

Oblačno i promenjivo

Našu zemlju očekuje pretežno oblačno vreme, sa hladnijim temperaturama. Petak i subota biće sunčani, sa nešto višim temperaturama. Sada je pravo vreme za tretman koštičavih voćnih vrsta (šljiva, višnja, trešnja).

Foto: dimitrisvetsikas
  • 1.322
  • 94
  • 0

Našu zemlju očekuje pretežno oblačno vreme, sa hladnijim temperaturama. Ponegde je moguća kiša, kao i slab sneg. Do četvrtka promenjivo i suvo vreme. Petak i subota biće sunčani, sa nešto višim temperaturama. U nedelju ponovo naoblačenje i kiša.

Preovladavaće normalni uslovi vlažnosti, u zapadnim i centralnim delovima Srbije umerena do jaka vlažnost.

Pojava štetočina

Moguće su infekcije čađave pegavosti lista i krastavosti plodova jabuke. Breskve su pod pretnjom kovrdžavosti lista, dok su kod kruške prisutna imaga i jaja kruškine buve. U zasadima šljive javljaju se prezimele forme šljivine štitaste vaši.Na određenim lokalitetima uljane repice uočeno je prisustvo imaga velike i male repičine pipe.

Sada je pravo vreme za tretman koštičavih voćnih vrsta (šljiva, višnja, trešnja) radi preventive i smanjenja infektivnog potencijala prouzrokovača bolesti monilioze, šupljikavosti lista koštičavog voća i rogača šljive.

Foto: dimitrisvetsikas1969 / Pixabay


Izvori

Republički hidrometeorološki zavod Srbije


Tagovi

Vremenski uslovi Vlažnost Tretman Koštičavo voće Štetočine


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.