Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vremenska prognoza
  • 03.01.2024. 13:30

Od Božića zahlađenje sa padavinama - jutra sa jakim mrazevima

Od srede 10. januara bilo bi suvo vreme uz umerene i jake jutarnje mrazeve, a tokom dana će biti pretežno sunčano, ali hladno.

Foto: Depositphoto/2daydesign
  • 193
  • 69
  • 0

Do subote 6. januara prognozira se toplo vreme uz povremenu pojavu padavina,lokalno su mogući i pljuskovi. U nedelju 7. januara bilo bi oblačno s kišom uz zahlađenje. Posle podne na planinama sneg. Uveče će kiša preći u sneg i u nižim predelima, najpre na severu i zapadu Srbije, a u toku noći i u ostalim krajevima. Počeće da duva umeren i jak severozapadni vetar.

U ponedeljak 8. januara prognozira se oblačno, hladno i vetrovito vreme, povremeno sa snegom, u većini krajeva uz stvaranje snežnog pokrivača. U utorak 9. januara tokom dana došlo bi do prestanka padavina, u Vojvodini posle podne razvedravanje. Od srede 10. januara bilo bi suvo vreme uz umerene i jake jutarnje mrazeve, a tokom dana će biti pretežno sunčano, ali hladno.

Prema prognoziranim vrednostima SPI-1, na većem delu teritorije Srbije preovladavaće normalni uslovi vlažnosti, dok će u delovima južne Srbije biti umereno vlažni uslovi.

Biljne bolesti i glodari

Tokom proteklih sedam dana uočeno je prisustvo biljnih bolesti. Na usevima ozime pšenice registrovano je prisustvo simptoma sive pegavosti lista pšenice, pepelnice žita i prisustvo rđe a na usevima ječma prisustvo simptoma mrežaste i sočivaste pegavosti lista ječma, pepelnice žita i simptoma lisne rđe ječma.

Kakvo je stanje ozimih žitarica na terenu?

Na površinama pod strnim žitima i dalje se registruje povećana brojnost i aktivnost poljskih glodara, na pojedinim parcelama i u kategoriji srednje do visoke brojnosti.


Tagovi

Vremenska prognoza Hladna jutra Mraz Padavine Kiša i sneg Biljne bolesti Glodari na usevima


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...