Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vremenska prognoza
  • 04.06.2019. 15:00

Od četvrtka prestanak padavina i toplije

U Srbiji se do četvrtka 6. juna prognozira promenljivo oblačno sa kišom i lokalnim pljuskovima čiji će se intenzitet svaki dan smanjivati, a temperatura vazduha će uz duže intervale sunčanog vremena biti u porastu.

Foto: Opština Knić
  • 128
  • 41
  • 0

U Srbiji se do četvrtka 6. juna prognozira promenljivo oblačno sa kišom i lokalnim pljuskovima čiji će se intenzitet svaki dan smanjivati, a temperatura vazduha će uz duže intervale sunčanog vremena biti u porastu. Od petka 7. juna do kraja perioda očekuje se pretežno sunčano i osetno toplije vreme sa malom verovatnoćom pojave popodnevnih pljuskova, uglavnom u planinskim krajevima.

Prema prognoziranim vrednostima SPI-1 na većem delu teritorije Srbije preovladavaće jako do ekstremno vlažni uslovi, dok će u delovima istočne Srbije biti normalni uslovi vlažnosti.

Vanredna situacija u Lučanima, Arilju i Ivanjici

Česte padavine povoljne za uslove infekcije vinove loze

Nestabilne vremenske prilike sa učestalim padavinama i povoljnim temperaturama stvaraju konstantno povoljne uslove za infekciju vinove loze prouzrokovačem plamenjače i pepelnice. Ostvareni su uslovi i za infekcije prouzrokovačem čađave pegavosti lista i krastavosti plodova jabuke, zatim uslovi za infekciju listova prouzrokovačem šupljikavosti lišća koštičavog voća i plamenjače šljive.

Kod ratarskih kultura nestabilne vremenske prilike u fazi cvetanja ječma i visoka relativna vlažnost vazduha mogu dovesti do infekcije klasa prouzrokovačem fuzarioze klasa. Uslovi su povoljni i za razvoj prouzrokovača plamenjače i crne pegavosti krompira.

Evakuisano 50 domaćinstava, ima uginule stoke - njive pod vodom!

U pogledu biljnih štetočina registrovano je prisustvo jaja prve generacije jabukinog smotavca, zatim polaganje jaja i početak piljenja larvi druge letnje generacije kruškine buve.


Izvori

Republički hidrometeorološki zavod Srbije


Tagovi

Vremenska prognoza Maj Crna pegavost krompira Plamenjača Jabukin smotavac Kruškina buva


Autorka

Slađana Aničić

Više [+]

Slađana je diplomirani profesor srpske književnosti i jezika s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Cvetna pijaca održava se danas (5.4.) i sutra (6.4.) na platou ispred "Spens"-a u Novom Sadu. Svakog idućeg petka i subote tokom aprila ovde ćete moći da pronađete cveće, sadnice, med, opremu za hortikulturu.