Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vremenska prognoza
  • 12.02.2019. 17:00

Od petka porast temperature

Od 15. do 20. februara suvo vreme uz postepen porast temperature.

Foto: Pixabay / akos147
  • 137
  • 14
  • 0

Do četvrtka 14. februara prognozira se oblačno, vetrovito i hladnije vreme, povremeno sa padavinama, kišom i snegom, uglavnom slabog intenziteta.

Zatim se u periodu od 15. do 20. februara očekuje suvo vreme uz postepen porast temperature.

Prema prognoziranim vrednostima SPI-1 na većem delu teritorije Srbije preovlađivaće normalni uslovi vlažnosti, dok će u delovima centralne i istočne Srbije biti umereno do jako vlažni uslovi.

Uočeni su prvi primerci kruškinih buva

Breskve i nektarine se nalaze u fazi mirovanja. Međutim svaki porast temeperature bi mogao dovesti do bubrenja lisnih pupoljaka. U tim osetljivim fazama razvoja i u uslovima padavina može doći do infekcije prouzrokovanjem kovrdžavosti lista
breskve.

Vizuelnim pregledima kruške, uočeni su prvi primerci kruškinih buva ali je brojnost za sada mala i nije registrovano prisustvo jaja ove štetočine.

U pogledu ratarskih kultura, u usevima strnih žita konstantovano je prisustvo aktivnih rupa od poljskih glodara. Glodari mogu naneti velike štete strnim žitima u početnim fazama razvoja tako da je potrebno obilaziti parcele u cilju utvrđivanja prisustva i oštećenja od glodara. 


Izvori

Republički hidrometeorološki zavod Srbije


Tagovi

Vreme Prognoza Februar Vegetacija Kruške Breskve Ratarske kulture


Autorka

Slađana Aničić

Više [+]

Slađana je diplomirani profesor srpske književnosti i jezika s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je Agrokluba.