Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • vremenska prognoza
  • 19.07.2021. 13:00

Od srede razvedravanje, ali i moguća pojava plamenjače i truležnice

Izuzetno visoke temperature vazduha u većem delu sedmice uticale su na aktivnost štetnih insekata. Usled veoma visokih temperatura, povećala se i njihova brojnost i štetnost.

Foto: PIS Srbija
  • 332
  • 168
  • 0

U našoj zemlji se u ponedeljak 19. i utorak 20. jula očekuje pretežno oblačno vreme, mestimično sa kišom, kao i pljuskovima sa grmljavinom. Od srede 21. jula najavljuju se uglavnom sunčane prilike. U planinskim predelima po negde su mogući popodnevni kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom. Do subote 24. jula temperatura vazduha bila bi bez bitnije promene, a zatim bi do kraja perioda bila u porastu.

Prema prognoziranim vrednostima SPI-1, u delovima severne i centralne Srbije preovladavaće umereno do jako vlažni uslovi dok će u ostalim krajevima zemlje biti normalno stanje vlažnosti.

Kako prepoznati i sprečiti plamenjaču paprike?

Izuzetno visoke temperature vazduha u većem delu sedmice uticale su na aktivnost štetnih insekata. Usled veoma visokih temperatura, povećala se i njihova brojnost i štetnost. Nakon zahlađenja koje je bilo praćeno obilnim padavinama i visokom vlagom stvoreni su uslovi za razvoj bolesti tipa plamenjača i truležnica.


Tagovi

Vremenska prognoza Oblačno vreme Visoke temperature Vlažnost vazduha Štetni insekti Pojava plamenjače Pojava truležnice Pljuskovi


Autor

Ivana Živanić

Više [+]

Ivana Živanić, dipl.ing-master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbedne hrane.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U dvorištu Vinete Šinke, domaćice iz Knjaževca koja već par godina pravi najukusnije namaze i džemove od raznih vrsta voća, ali i cveća. Uskoro na Agroklub-u!