Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vremenska prognoza
  • 25.09.2019. 13:35

Promenljivo oblačno i nestabilno vreme do kraja nedelje

U Srbiji se do 26. septembra očekuje promenljivo vreme praćeno kišom mestimično i pljuskovima sa grmljavinom, a od petka do nedelje toplije i uglavnom suvo vreme.

Foto: Sanja Dovečer
  • 97
  • 13
  • 0

U Srbiji se do 26. septembra očekuje promenljivo vreme praćeno kišom mestimično i pljuskovima sa grmljavinom, naročito u četvrtak. Temperatura vazduha bi bila u granicama ili malo ispod uobičajenih vrednosti.

Od petka 27. do nedelje 29. septembra prognozira se promenljivo oblačno, toplije i uglavnom suvo vreme sa dužim sunčanim intervalima. U ponedeljak i utorak, 30. septembra i 1. oktobra, očekuje se prolazno naoblačenje praćeno kišom, pljuskovima sa grmljavinom i padom temperature, a u sredu 2. oktobra bi došlo do postepenog razvedravanja.

Prema prognoziranim vrednostima SPI-1 na celoj teritoriji Srbije preovladavaće normalni uslovi vlažnosti.

Zaštitite plodove jabuke tokom skladištenja

Tokom proteklih dana uočena je aktivnost insekata. Na usevima uljane repice registrovano je prisustvo imaga repičine lisne ose. Štete pričinjavaju pagusenice repičine lisne ose koje oštećuju mlade listove i pri velikoj brojnosti mogu izazvati golobrst useva. U početnim fazama razvoja uljana repica je najosetljivija na napad ove štetočine. Takođe, na pojedinim parcelama pod uljanom repicom registrovano je i prisustvo buvača i vaši.

Kod voćarskih kultura je potrebno zaštititi plodove jabuke tokom skladištenja. U zavisnosti od stepena zaštite plodova u toku vegetacije, plodovi su podložni infekciji mikroorganizmima - prouzrokovačima bolesti i razvoju bolesti na njima tokom skladištenja i transporta do momenta upotrebe.


Izvori

Republički hidrometeorološki zavod Srbije


Tagovi

Vremenska prognoza Septembar Skladištenje jabuka Imag repičine lisne ose


Autorka

Slađana Aničić

Više [+]

Slađana je diplomirani profesor srpske književnosti i jezika s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Cvetna pijaca održava se danas (5.4.) i sutra (6.4.) na platou ispred "Spens"-a u Novom Sadu. Svakog idućeg petka i subote tokom aprila ovde ćete moći da pronađete cveće, sadnice, med, opremu za hortikulturu.