Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vremenska prognoza
  • 20.02.2023. 14:00

Rast temperature - očekuje se masovniji dolet repičinih pipa na useve

Temperatura vazduha će biti u manjem padu, ali će se i dalje zadržati toplo vreme za ovaj period godine.

Foto: Zlatko Markovinović
  • 90
  • 16
  • 0

U Srbiji se do srede 22. februara očekuje pretežno sunčano i veoma toplo vreme za ovaj period godine. Zatim bi bilo umereno do potpuno oblačno, mestimično sa slabom kišom, a krajem perioda na planinama sa snegom. Temperatura vazduha će biti u manjem padu, ali će se i dalje zadržati toplo vreme za ovaj period godine.

Prema prognoziranim vrednostima SPI1, na većem delu teritorije Srbije preovladavaće normalni uslovi vlažnosti, dok će u delovima jugoistočne Srbije biti umerena suša.

Registrovano prisustvo obične kruškine buve

Tokom proteklih sedam dana pojačana je aktivnost insekata štetočina. Na uljanoj repici ima odraslih jedinki male repičine pipe kod koje je počelo polaganja jaja. Sa porastom temperature vazduha očekuje se masovniji dolet repičinih pipa na useve i intenzivnije polaganja jaja.

U pogledu voćarskih kultura u zasadima kruške registrovano je prisustvo prezimljujućeg imaga obične kruškine buve i položena jaja. 


Tagovi

Vremenska prognoza Toplo vreme Repičina pipa Polaganje jaja Kruškina buva


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...