Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vremenska prognoza
  • 01.02.2017. 08:00

Smenjivanje sunca i oblaka

Višegodišnji zasadi voća i vinove loze su u zimskom mirovanju, pa ih niske temperature ne ugrožavaju. Problem u voćnjacima mogu da naprave miševi, voluharice i zečevi.

Foto: EVISCO_AG / Pixabay
  • 1.024
  • 119
  • 0

Hladno vreme, jugoistčni vetar i mraz na severu će dobiti pojačanje u vidu naoblačenja sa kišom, u večernjim satima. To će se proširiti i na zapadne i centralne predele. Kiša će se pri tlu ponegde lediti.

Oblaci i toplije

Do 08.02. očekuje se oblačno vreme uz mogućnost slabih padavina. Temperatura će biti u porastu. U delovima centralne i južne Srbije preovladavaće umerena do ekstremna suša, da u ostalim Srbije ulovi će biti normalni.

Održavajte higijenu voćnjaka

Višegodišnji zasadi voća i vinove loze su u zimskom mirovanju, pa ih niske temperature ne ugrožavaju. Problem u voćnjacima mogu da naprave miševi, voluharice i zečevi. Najveće štete nastaju u periodu februar - mart.

Zbog toga je najvažnije održavati higijenu voćnjaka, odnosno ukloniti sve u šta se sitni glodari mogu zavući, kako bi napravili sklonište.

Oštećenja mogu da dovedu do sušenja sadnica, a posebno su ugroženi zasade jabuke, kruške, višnje.

Foto: EVISCO_AG / Pixabay


Izvori

Republički hidrometeorološki zavod Srbije


Tagovi

Vremenska prognoza Agroprognoza Februar Glodari


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U dvorištu Vinete Šinke, domaćice iz Knjaževca koja već par godina pravi najukusnije namaze i džemove od raznih vrsta voća, ali i cveća. Uskoro na Agroklub-u!