Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vremenska prognoza
  • 12.12.2017. 20:15

Sneg od vikenda

Sa srednjom dnevnom temperaturom nižom od pet stepeni, ozimi usevi ušli su u prvu fazu kaljenja i pripremu za predstojeće zimsko mirovanje.

Foto: MilosB / Pixabay
  • 441
  • 30
  • 0

Srbiju do srede 14. četvrtka očekuje suvo i toplije vreme. Samo se sutra prognozira prolazno naoblačenje sa kišom i padom temperature, a na visokim planinama sa snegom.

U četvrtak će biti suvo, a u petak i subotu nas od severa ka drugim predelima očekuje naoblačenje sa kišom, koja će u nedelju i ponedeljak, preći u sneg.

U utorak i sredu, 19. i 20. decembra, biće oblačno i hladno, uz provejavanje slabog snega.

Na većem delu teritorije Srbije preovladavaće normalni uslovi vlažnosti, u delovima centralne i istočne Srbije umereno do jako vlažni uslovi, dok će na jugoistoku zemlje biti ekstremno vlažni uslovi.

Sa srednjom dnevnom temperaturom nižom od pet stepeni, ozimi usevi ušli su u prvu fazu kaljenja i pripremu za predstojeće zimsko mirovanje.

Pripazite na glodare!

Tokom decembra potrebno je kontrolisati njive pod strnim žitima na prisustvo poljskih glodara. Žita su u ovo doba godine gotovo jedina hrana za ove štetočine. Pored ratarskih kultura potrebno je pregledati i voće, a posebno mlade zasade, na prisustvo zečeva i glodara.

Foto: MilosB / Pixabay


Izvori

Republički hidrometeorološki zavod Srbije


Tagovi

Decembar 2017 Vreme Sneg Glodari


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.