Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Prognoza vremena
  • 06.09.2016. 12:00

Stabilizacija vremena sredinom sedmice

U periodu od 7. do 9. septembra prognozira se promenljivo oblačno i malo toplije vreme sa ređom pojavom kratkotrajne kiše ili pljuskova sa grmljavinom, uglavnom na jugu i jugozapadu, a na severu i istoku sa dužim periodima sunčanog vremena. Zatim se od 10. septembra pretežno sunčano sa temperaturom u postepenom porastu. Temperatura 25-29 °C.

Foto: bigstockphoto.com, Dean Fikar
  • 1.413
  • 70
  • 0

U Srbiji se u ponedeljak 5. septembra 2016. godine očekuje naoblačenje sa kišom, lokalnim pljuskovima i grmljavinom, umerenim i jakim severozapadnim vetrom i padom temperature koje će pre podne zahvatiti severne i zapadne, a posle podne i uveče i ostale krajeve Srbije. Obilnijih padavina bilo bi na jugu i jugozapadu zemlje. U utorak 6. septembra došlo bi do postepenog slabljenja i prestanka padavina.

U periodu od 7. do 9. septembra prognozira se promenljivo oblačno i malo toplije vreme sa ređom pojavom kratkotrajne kiše ili pljuskova sa grmljavinom, uglavnom na jugu i jugozapadu, a na severu i istoku sa dužim periodima sunčanog vremena. Zatim se od 10. do 14. septembra očekuje pretežno sunčano vreme sa temperaturom u postepenom porastu. Maksimalna dnevna temperatura bi najčešće bila u intervalu od 25-29 °C.

Normalni uslovi vlažnosti

Prema prognoziranim vrednostima SPI-1, u narednom 10-dnevnom periodu na većem delu teritorije Srbije preovladavaće normalni uslovi vlažnosti, dok će u delovima jugozapadne i centralne Srbije biti umereno vlažni uslovi.

Vreme pogoduje štetočinama vinove loze i povrtarskih kultura

Toplo i sunčano vreme tokom proteklih dana povoljno je uticalo na aktivnost insekata. Na vinovoj lozi su uočena sveže položena jaja pepeljastog grožđanog moljca. Takođe se u toku pregleda u zasadima vinove loze na nekim lokalitetima na bobicama registruje neuobičajeno visoka brojnost položenih jaja različitih vrsta sovica. U pogledu ratarskih kultura na usevu paprike u plasteničkoj proizvodnji registrovane su lisne vaši kao i položena jaja pamukove sovice.

Foto: bigstockphoto.com, Dean Fikar


Izvori

Republički hidrometeorološki zavod Srbije


Tagovi

Prognoza Vreme Srbija Agro prognoza Kiša Sunce Temperature Bolesti bilja Zaštita

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dan kod dede na farmi i igranje sa telićima. :)