Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vremenska prognoza
  • 21.03.2022. 15:10

Sunčano narednih dana, mrazevi sve slabiji

Tokom proteklih sedam dana u usevima ječma i pšenice registruju se simptomi bolesti, u različitom intenzitetu napada, u zavisnosti od primenjenih agrotehničkih mera i sortimenta.

Foto: Julijana Kuzmić
  • 126
  • 54
  • 0

U Srbiji će u periodu do 30. marta 2022. godine u većini dana preovlađivati sunčano i stabilno vreme, samo će u utorak 22. marta na jugoistoku zemlje biti umereno oblačno, ali uglavnom suvo vreme. Od utorka 22. marta jutarnje i dnevne temperature će biti u porastu, mrazevi će oslabiti. Krajem perioda, od 28. do 30. marta, prognozira se naoblačenje sa juga, ponegde sa kišom.

Prema prognoziranim vrednostima SPI-1, u severnoj i južnoj Srbiji preovladavaće jaka do ekstremna suša, u delovima centralne umerena suša, dok će u ostalim krajevima zemlje biti normalni uslovi vlažnosti.

Biljne vaši napadaju useve

Tokom proteklih sedam dana u usevima ječma i pšenice registruju se simptomi bolesti, u različitom intenzitetu napada, u zavisnosti od primenjenih agrotehničkih mera i sortimenta. U usevima ječma utvrđeno je prisustvo mrežaste pegavosti lista ječma, pepelnice žita i sočivaste pegavosti lista ječma.

U usevima pšenice registrovano je prisustvo simptoma sive pegavosti lista pšenice, pepelnice žita i rđe pšenice. Pored bolesti u usevima pšenice i ječma registrovano je prisustvo odraslih jedinki lisnih vaši u niskim brojnostima. Takođe, u usevima ozime pšenice i ječma registrovano je i prisustvo aktivnih rupa od poljskih glodara.


Tagovi

Vremenska prognoza Biljne vaši Sunčano Toplo Suvo vreme Bolesti pšenice Glodari


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...