Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vremenska prognoza
  • 21.03.2017. 10:00

Toplo, ali rizično za voće

Temperature će biti iznad prosečnih vrednosti za ovo doba godine tačnije 22°С i 25°С. Nedelja će doneti malo hladnije vreme, ponegde sa padavinama. Preporuka je da se koriste preparati na bazi bakra u zasadima koštičavog voća.

Foto: Hans / Pixabay
  • 1.203
  • 70
  • 0

Proleće je stiglo i donelo sunčano i toplo vreme. Temperature će biti iznad prosečnih vrednosti za ovo doba godine, tačnije 22°С i 25°С. Nešto hladnije biće u Timočkoj Krajini. Nedelja će doneti malo hladnije vreme, ponegde sa padavinama. Preovlađivaće normalni uslovi vlažnosti.

Promenjivo vreme šteti voću

Temperatura iznad 10°С i padavine stvaraju uslove za infekciju prouzrokovačem čađave pegavosti lista i krastavosti plodova jabuke, kao i infekciju breskve i nektarine prouzrokovačem kovrdžavosti lista breskve. Povećana je i aktivnost imaga, kao i piljenje larvi obične kruškine buve. Prisustvo imaga lucerkine bube primećeno je na usevima lucerke.

Zaštita koštičavog voća

Preporuka je da se koriste preparati na bazi bakra u zasadima koštičavog voća. To će smanjiti infektivni potencijal prouzrokovača monilioze, bakterioze i šupljikavosti lišća koštičavog voća.

Foto: Hans / Pixabay


Izvori

Republički hidrometeorološki zavod Srbije


Tagovi

Bakar Koštičavo voće Štetočine Zaštita


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Narodnu nošnju krasi prelep ukrasni kaiš.