Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vremenska prognoza
  • 17.10.2017. 20:15

Toplo i sunčano do nedelje

Uživaćemo u lepom vremenu do nedelje, a potom sledi promena. Iskoristite priliku da zaštitite voćke od glodara.

Foto: raincarnation
  • 379
  • 28
  • 0

Našu zemlju do nedelje 22. oktobra očekuje sunčano i toplo vreme sa temperaturom u intervalu od 23°C do 27°C. Jutra će biti sveža, a moguća je i kratkotrajna magla.

U nedelju poslepodne i uveče na severu i zapadu Srbije, a u ponedeljak i u ostalim krajevima, prognozira se naoblačenje sa kišom, pojačanim severozapadnim vetrom i padom temperature, u većini mesta za oko 10°C.

Od srede porast temperature

Vreme će u ponedeljak i utorak, 23. i 24. oktobar, biti oblačno i hladnije, mestimično sa kišom. U utorak se poslepodne očekuje prestanak padavina, a u sredu 25. oktobra promenljivo oblačno vreme i porast temperature.

Na većem delu teritorije Srbije preovladavaće normalni uslovi vlažnosti, a u delovima jugoistočne Srbije biće umereno vlažno.

Zaštita od štetočina

Tokom oktobra potrebno je mlada stabla voćaka zaštititi od zečeva i drugih glodara. Oni svojom ishranom mogu napraviti velike štete. Glodari najveće štete nanose u periodu od nicanja useva do proleća, jer useve oštećuju pregrizanjem mladog lišća.

Foto: raincarnation40 / Pixabay


Izvori

Republički hidrometeorološki zavod Srbije


Tagovi

Vreme Oktobar 2017 Zečevi Glodari


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.