Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vremenska prognoza
  • 21.08.2018. 13:00

Toplo i sunčano do nedelje

Maksimalna dnevna temperatura vazduha biće u intervalu od 30°C do 34°C.

Foto: Pixabay / blickpixel
  • 286
  • 25
  • 0

Srbiju do 25. avgusta očekuje pretežno sunčano i toplo vreme, sa retkom pojavom poslepodnevnih pljuskova i grmljavina. Maksimalna dnevna
temperatura vazduha biće u intervalu od 30°C do 34°C. Od nedelje do srede prognozira se promenljivo oblačno i nešto svežije vreme, sa
češćom pojavom pljuskova i grmljavina. Lokalno su moguće i obilnije padavine.

Prema prognoziranim vrednostima, na većem delu teritorije Srbije preovladavaće normalni uslovi vlažnosti, dok će u delovima jugoistočne Srbije biti umerena do jaka suša.

Vremenske prilike su tokom protekle sedmice odgovarale poljoprivrednim kulturama.

Zaštitite voće od truleži i pripazite na štetočine na repi

Veliki broj sorti vinove loze ulazi u period sazrevanja kada lokalne kiše i visoke temperature pogoduju pojavi truleži grozda. Ovo je period kada treba zaštititi i plodove jabuke od prouzrokovača mrke, gorke i meke truleži ploda.

Kod ratarskih kultura u prethodnom periodu bili su veoma povoljni uslovi za širenje i razvoj prouzrokovača pegavosti lista šećerne repe, a na nekim parcelama je registrovano značajnije prisustvo pepelnice.

U pogledu biljnih štetočina sve značajnije štetočine lista šećerne repe (kupusna sovica, povrtna sovica, gama sovica i sovica šećerne repe) na svetlosnoj klopci su malobrojne i nema potrebe za suzbijanjem. Na voćarskim kulturama, u zasadima jabuke registrovano je prisustvo jaja pred piljenje treće generacije jabukinog smotavca.


Tagovi

Vreme Avgust 2018 Temperatura Trulež Sovica Smotavac


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.