AgroKlub.rs

\

Agro prognoza

Dobrodošli na AgroKlub.rs!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gde se nalazim? AgroKlub.rs » Agro prognoza » Toplo, sa pljuskovima

Toplo, sa pljuskovima

Vremenska prognoza

Toplo, sa pljuskovima

Datum: 08.08.2017. 18:30

Kategorija:

Agro prognoza

Tropske temperature očekuju nas u četvrtak i petak. Uslediće nestabilno vreme, sa pljuskovima. Insekti i štetočine i dalje su aktivni.

Srbiju u narednom periodu očekuje pretežno sunčano i sve toplije vreme. U četvrtak i petak ponovo nas očekuju temperature od 37°C do 40°C. U petak uveče će doći do naoblačenja i osveženja sa pojačanim vetrom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom.

U subotu i nedelju, 12. i 13. avgusta, temperatura će biti prosečna za ovo doba godine, ali se očekuju češće padavine. Od ponedeljka do srede 16. temperatura će rasti, ali će i dalje ostati nestabilno. Na većem delu teritorije Srbije preovladavaće normalni uslovi vlažnosti.

Insekti i štetočine ne miruju

Na plodovima jabuke registrovano je prisustvo jabukinog smotavca kod koga je u toku polaganje jaja i početak piljenja larvi treće generacije. U toku je i polaganje jaja i piljenje larvi treće generacije šljivinog smotavca. Kruškina buva je na početku piljenja larvi četvrte generacije.

Brojnost kukuruznog plamenca je značajnije porasla, a ulov pamukove (kukuruzne) sovice je postao svakodnevan, iako je mali. Beleže se i konstantni ulovi treće generacije krompirovog moljca.

Foto: Didgeman / Pixabay

Broj pregleda članka: 546; Uspešnost članka: 34.3

Izvor: Republički hidrometeorološki zavod Srbije

Tagovi: Insekti, Bolesti, Kiša, Vreme, Avgust 2017

Ključne reči članka: toplo, sa, pljuskovima, generacije, treće, larvi, treće generacije, larvi treće generacije


Aleksandra Kekić

Svi tekstovi autora

Autorka Aleksandra Kekić

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena deviza: Ko sme taj može, ko ne zna za strah taj ide napred.


Izdvojeni članci - Agro prognoza

Stigla "Goveđa zima"
19.04.2017.