Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vremenska prognoza
  • 08.08.2017. 18:30

Toplo, sa pljuskovima

Tropske temperature očekuju nas u četvrtak i petak. Uslediće nestabilno vreme, sa pljuskovima. Insekti i štetočine i dalje su aktivni.

Foto: Didgeman / Pixabay
  • 568
  • 34
  • 0

Srbiju u narednom periodu očekuje pretežno sunčano i sve toplije vreme. U četvrtak i petak ponovo nas očekuju temperature od 37°C do 40°C. U petak uveče će doći do naoblačenja i osveženja sa pojačanim vetrom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom.

U subotu i nedelju, 12. i 13. avgusta, temperatura će biti prosečna za ovo doba godine, ali se očekuju češće padavine. Od ponedeljka do srede 16. temperatura će rasti, ali će i dalje ostati nestabilno. Na većem delu teritorije Srbije preovladavaće normalni uslovi vlažnosti.

Insekti i štetočine ne miruju

Na plodovima jabuke registrovano je prisustvo jabukinog smotavca kod koga je u toku polaganje jaja i početak piljenja larvi treće generacije. U toku je i polaganje jaja i piljenje larvi treće generacije šljivinog smotavca. Kruškina buva je na početku piljenja larvi četvrte generacije.

Brojnost kukuruznog plamenca je značajnije porasla, a ulov pamukove (kukuruzne) sovice je postao svakodnevan, iako je mali. Beleže se i konstantni ulovi treće generacije krompirovog moljca.

Foto: Didgeman / Pixabay


Izvori

Republički hidrometeorološki zavod Srbije


Tagovi

Avgust 2017 Vreme Kiša Insekti Bolesti


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Narodnu nošnju krasi prelep ukrasni kaiš.