Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vremenska prognoza
  • 10.04.2018. 17:00

Toplo vreme, ali od petka kiša

Od petka do srede prognozira se promenljivo oblačno i nestabilno vreme sa kratkotrajnom kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom.

Foto: Pixabay / Rhythm_In_Life
  • 407
  • 33
  • 0

Srbiju do 18. aprila očekuje toplo vreme, sa temperaturom malo iznad proseka za ovo doba godine. Do četvrtka će biti sunčano vreme sa
retkom pojavom kratkotrajne kiše ili pljuska ponegde. Od petka do srede prognozira se promenljivo oblačno i nestabilno vreme sa kratkotrajnom kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom.

Na većem delu teritorije Srbije preovladavaće normalni uslovi vlažnosti, dok će u delovima centralne i južne Srbije biti umereno vlažni uslovi.

Voće osetljivo na infekcije

Kod jabuke je krenula vegetacija i ona se u zavisnosti od lokaliteta i sorte nalazi u različitim početnim fazama - od bubrenja, pucanja pupoljaka do mišjih ušiju, tako da je sada osetljiva na infekciju fitopatogenim gljivama - prouzrokovačem čađave pegavosti lista i krastavosti plodova jabuke i prouzrokovačem pepelnice jabukeBreskva jeu fazama pred cvetanje, a ponegde i cveta, tako da prva kiša može dovesti do nastanka infekcija od prouzrokovača sušenja cvetova.

Aktivnost štetočina

Aktivni su i insekti. Pregledom zasada krušaka registrovano je prisustvo imaga obične kruškine buve.  Na usevima pšenice utvrđeno je prisustvo imaga žitne pijavice, gde je u toku dopunska ishrana imaga i kopulacija.


Izvori

Republički hidrometeorološki zavod Srbije


Tagovi

Vreme Prognoza April 2018 Infekcije voća Insekti


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Magnolija u Beogradu, na putu za pijacu Vidikovac 😃