Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vremenska prognoza
  • 02.11.2023. 12:00

Večeras jak olujni vetar, lokalno i preko 100 km/h

Uz vrlo vetrovite uslove, nije isključena mogućnost da lokalno bude materijalne štete (pad grana, stabala, crepa, raznih predmeta...). Krajem dana i u noći ka suboti postepeno slabljenje vetra.

Foto: Depositphoto/cta88
  • 403
  • 41
  • 0

U toku noći između četvrtka i petka (02/03.11.), kao i u petak tokom dana (03.11.) duvaće jak južni i jugozapadni, a u košavskom području jak jugoistočni vetar sa udarima olujne jačine, Republički hidrometeorološki zavod je izdao upozorenje.

Najjači udari vetra očekuju se na jugu Banata, u donjem Podunavlju i na planinama (lokalno i preko 100 km/h), dok će udari košave u Beogradu dostizati 60 - 70 km/h. Vetar će oslabiti u petak krajem dana. Uz vrlo vetrovite uslove, nije isključena mogućnost da lokalno bude materijalne štete (pad grana, stabala, crepa, raznih predmeta...). Krajem dana i u noći ka suboti postepeno slabljenje vetra.

Povremeno sa padavinama: Lisne vaši i cikade prave štetu na pšenici i ječmu

Pljuskovi i grmljavina koji se očekuju u petak (03.11.) posle podne i uveče kratkotrajno mogu biti intenzivni uz jak i olujni vetar (10 - 20 mm). Više padavina će biti u subotu (04.11.) na jugu i istoku Srbije (od 20 do 50 mm, a lokalno i više).

Kako se navodi na aplikaciji Vreme i radar, u petak promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima i toplo za ovo doba godine, u Timočkoj Krajini tmurno i svežije uz moguću rosulju (sipeću kišu). Prepodne uglavnom suvo, popodne, uveče i tokom noći ka suboti mestimično sa prolaznom kišom, pljuskovima i grmljavinom, uz padavine stiže i osveženje. Grmljavinski pljuskovi lokalno mogu biti intenzivniji.


Tagovi

Vremenska prognoza Jaki udari vetra Košava Orkanski vetar Kiša Pljuskovi RHMZ


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...