AgroKlub.rs

\

Agro prognoza

Dobrodošli na AgroKlub.rs!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gde se nalazim? AgroKlub.rs » Agro prognoza » Vreme hladnije od uobičajenog

Vreme hladnije od uobičajenog

Bez značajne količine padavina

Vreme hladnije od uobičajenog

Datum: 29.11.2016. 09:30

Kategorija:

Agro prognoza

Očekuje se hladnije vreme od uobičajenog sa slabim i umerenim jutarnjim mrazevima. Preovlađivaće promenljivo oblačno s retkom pojavom, uglavnom slabih padavina, kiše, susnežice i snega.

U Srbiji se u periodu do 7. decembra 2016. godine očekuje hladnije vreme od uobičajenog sa slabim i umerenim jutarnjim mrazevima. Preovlađivaće promenljivo oblačno vreme s retkom pojavom, uglavnom slabih padavina, kiše, susnežice i snega.

Od vikenda temperatura vazduha u padu

U petak, 2. decembra prognozira se malo toplije i suvo vreme. U periodu od 3. do 7. decembra temperature vazduha bi bila u padu, preovlađivalo bi promenljivo oblačno vreme sa slabim i umerenim jutarnjim mrazevima, ponegde sa slabim padavinama. U većini mesta bilo bi suvo.

Prema prognoziranim vrednostima SPI-1, u periodu do 7. decembra u delovima centralne, južne i istočne Srbije preovlađivaće umereno do ekstremno vlažni uslovi, dok će u ostalim krajevima zemlje biti normalni uslovi vlažnosti.

Uslovi za pojavu i širenje biljnih bolesti i štetočina

Vizuelnim pregledom useva uljane repice registrovano je prisustvo prouzrokovača suve truleži. Simptomi su vidljivi i na starijim listovima u vidu pojedinačnih pega. Na ozimom ječmu ustanovljeno je prisustvo prouzrokavača mrežaste pegavosti ječma. Takođe, na oba useva su primećene i pojedinačne rupe od poljskih glodara.

Foto: bigstockphoto.com/AS Photo Project

Broj pregleda članka: 400; Uspešnost članka: 28

Izvor: Republički hidrometeorološki zavod Srbije

Tagovi: Kiša, Susnežica, Sneg, Jutarnji mrazevi, Mrežasta pegavost, Republički hidrometeorološki zavod Srbije, Suva trulež

Ključne reči članka: vreme, hladnije, od, uobicajenog, vreme, decembra, uslovi, slabim, periodu, promenljivo oblačno vreme, umerenim jutarnjim mrazevima


Marija Antanasković

Svi tekstovi autora

Autorka Marija Antanasković

Diplomirani inženjer poljoprivrede sa višegodišnjim iskustvom u novinarstvu. Zaljubljenik u poljoprivrednu tehniku.


Izdvojeni članci - Agro prognoza

Stigla "Goveđa zima"
19.04.2017.