Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vremenska prognoza
  • 04.04.2017. 18:30

Vreme pogoduje infekcijama

Srbiju do 7. aprila očekuje promenjivo oblačno vreme, sa nižim temperaturama. Od subote će biti suvo i toplo, sa dužim sunčanim intervalima. U narednom periodu očekuju se nfekcije na listovima jabuke prouzrokovačem čađave krastavosti.

Foto: k.isikawa_G
  • 1.309
  • 86
  • 0

Srbiju do 7. aprila očekuje promenjivo oblačno vreme, sa nižim temperaturama. Povremeno će biti kiše, kao i kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom. Na planinama se očekuje sneg. Od subote će biti suvo i toplo, sa dužim sunčanim intervalima. U severnoj, zapadnoj i centralnoj Srbiji biće umerena do jaka suša.

Aktivnost insekata

Lepo vreme je pogodovalo štetočinama, pa je tako u zasadima kruške primećeno prisustvo imaga i jaja kruškine buve, to jest njihovog piljenja.

Kod uljane repice je uočeno prisustvo repičinog sjajnika, koji je na većem delu parcela dostigao prag štetnosti. Zabležena su i prva imaga sive repine pipe.

Zasadi jabuka pokazuju simptoma pepelnice na jednogodišnjim grančicama, ali nema simptoma na mladim listovima. U narednom periodu očekuju se nfekcije na listovima jabuke prouzrokovačem čađave krastavosti.

Moguća je infekcija cveta gljivom, koja prouzrokuje sušenje cvetova i grančica, tokom cvetanja koštičavog voća, u vlažnim uslovima.

Foto: k.isikawa_G3 / Flickr


Izvori

Republički hidrometeorološki zavod Srbije


Tagovi

Kruškina buva Pepelnica Repina pipa Čađava krastavost


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.