Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vremenska prognoza
  • 07.02.2017. 20:30

Vreme za zimski pregled voćaka

Očekuje nas oblačno i hladno vreme, a kiše će biti u nižim predelima. Ona će nakon pada temperature preći u susnežicu i sneg planinama. Zimski pregledi voćaka su važni, jer se na osnovu rezultata pregleda utvrđuje neophodnost izvođenja zimskog tretiranja.

Foto: erA_Blackout / Pixabay
  • 1.226
  • 144
  • 0

Očekuje nas oblačno i hladno vreme, a kiše će biti u nižim predelima. Ona će nakon pada temperature preći u susnežicu i sneg planinama. Od 9. do 15. februara slično vreme, ali bez padavina i sa pojačanim vetrom.

Ujutro mraz, u nekim delovima zemlje suša

Jutro će doneti slab i umeren mraz, a dnevne temperature će biti između 0°C i 5°C. Delovi severoistočne, centralne i južne Srbije imaće umerenu do jaku sušu, a ostali krajevi normalne uslove vlažnosti.

Pravo vreme za pregledanje voćnjaka

Zimski pregledi voćaka su važni, jer se na osnovu rezultata pregleda utvrđuje neophodnost izvođenja zimskog tretiranja. Na granama i u naborima kore nalazi se veliki broj štetnih vrsta insekata i voćnih grinja. Potrebno je pregledati debla, korenov vrat, grane i opalo lišće.

Foto: erA_Blackout / Pixabay


Izvori

Republički hidrometeorološki zavod Srbije


Tagovi

Pregled voćnjaka Mraz Sneg


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dan kod dede na farmi i igranje sa telićima. :)