Sweet

Tip: Poboljšivači tla
Proizvođač: Valagro S.p.A Italija

Sweet je dostignuće GEAPOWER tehnologije u skladu s prirodom. Odlikuje ga odlična kompatibilnost sa svim sredstvima za zaštitu bilja. Sweet je formulisan tako da preko biološki aktivnih jedinjenja poboljšava sam proces cvetanja i formiranja plodova, te na kraju ubrzava dozrevanje plodova i povećava njihov kvalitet. Plodovi su ujednačeni i imaju intenzivniju boju. Sastojci u Sweet-u utiču na povećanje šećera u plodu. Zahvaljujući specijalnim nutrijentima poboljšava se sama konzistencija ploda i omogućava duži rok skladištenja i čuvanja plodova.

Prednost Sweet-a proizilazi iz činjenice da je to preparat proizveden po standardima Geapower tehnologije - inovativnog procesa koji na najbolji način iz kvalitetnih prirodnih sirovina stvara potpuno iskoristiva biljna hraniva.

Što se nalazi u Sweetu?

  • Polisaharidi - složeni šećeri, ugljeni hidrati veće molekularne mase i složenije građe, koji se sastoje od velikog broja monosaharida povezanih glikozidnom vezom. Strukturni polisaharidi daju mehaničku stabilnost ćelijama i organizmu. Zapravo, polisaharidi služe kao baza za potporu strukture ćelije, pa su samim tim važan faktor u rastu i razvoju biljke.
  • Makro i mikroelementi - neophodni za odvijanje metaboličkih procesa. Sweet sadrži kalcijum i magnezijum zajedno s elementima borom i cinkom. Ti elementi, između ostalog, čine deo enzima koji su nosioci električki nabijenih molekula koji učestvuju u građenju ćelija. U drugim slučajevima, pomenuti elementi, učestvuju u složenim metaboličkim procesima. Kombinacija ovih funkcija važna je za rast i razvoj biljke.

Kako Sweet utiče na cvetanje i dozrevanje plodova?

Polisaharidi i hranljivi elementi stimulišu aktivnost enzima direktno povezanih s procesima cvetanja i dozrevanja plodova. Kao rezultat tih procesa, plodovi su snažniji i vizuelno ujednačeniji, dok im je boja intenzivnija. Redovno korišćenje Sweet-a utiče na povećanu akumulaciju karotenoida i flavonoida koji utiču na bolje dozrevanje i kvalitet plodova. Utiče na povećanje sadržaja šećera u plodovima

Magnezijum je važan faktor enzimskih procesa, dok bor učestvuje u procesima transporta šećera kroz ćelijsku membranu. Cink je kofaktor značajan za ostale procese. Zajedno, svi ti elementi stimulišu fiziološke procese u biljci koji utiču na povećanje sadržaja šećera u plodu. Poboljšava konzistenciju plodova i osigurava duži rok trajanja. Kalcijum i magnezijum sprečavaju pojavu nekih fizioloških bolesti, dok bor utiče na povećanje suve materije u plodovima, pa su oni čvršći i zadržavaju svežinu tokom dužeg perioda čuvanja.

GEAPOWER tehnologija u SWEET-u obezbeđuje:

  • ujednačeno cvetanje i dozrevanje plodova
  • podizanje nivoa šećera u plodovima
  • bolju konzistenciju i duži rok trajanja plodova

Rezultati Sweet-a u ogledima:

Korišćenje Sweet-a u plasteničkoj proizvodnji ljiljana u Italiji, pokazalo je da je boja cveta 20 puta intenzivnija odnosno da je cvet veći u proseku za 7 cm od netretiranog.

Zašto odabrati Sweet?

  • na prirodan način pojačava boju plodova
  • utiče na podizanje sadržaja šećera
  • utiče na bolju konzistenciju plodova i njihov duži rok trajanja
  • siguran, prirodan proizvod, jednostavan za upotrebu i potpune usvojivosti
  • standardi Geapower tehnologije su zaštićeni patent firme Valagro kako bi konačni rezultati bili najbolji i u skladu s prirodom

Uputstva za primenu:

Kultura

Vreme primene

Doza

Jabuka i kruška

Kada plod počinje

da menja boju / 20 dana pre početka berbe.

3 l/ha

Koštičavo voće

Kada plod počinje da menja boju / 10-15 dana pre početka berbe.

3 l/ha

Limun

U vreme formiranja ploda. Tokom razvoja i dozrevanja ploda.

2-3 l/ha, odnosno 3-3,5 l/ha

Vinske i stone sorte vinove loze

Kada bobice počnu da menjaju boju 20 dana pre početka berbe.

2-3 l/ha

Industrijski paradajz

Kada plod počne da menja boju.

2-3 l/ha

Paradajz, paprika, patlidžan

7-10 dana pre svakog branja.

2-3 l/ha

Cveće

Pred otvaranje pupoljaka na svakih 7-10 dana.

200-400 ml/100 l vode

Dinja i lubenica

Od početka razvoja ploda, na svakih 10-15 dana.

2,5-3 l/ha

Jagode

Svakih 8-10 dana kada plod počinje da poprima svetliju boju.

2,5-3 l/ha

Šećerna repa

U fazi intenzivnog rasta korena.

2,5 l/ha

Pogledajte ostala đubriva proizvođača: Valagro S.p.A Italija