Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zaštita životne sredine
  • 22.02.2017. 19:00

Ekološki priručnik za edukaciju đaka

Nastavnici osnovnih škola u Srbiji i BIH dobili su priručnik kojim će đake moći da podstaknu na razmišljanje i učestvovanje u zaštiti životne sredine.

Foto: ekologija.ba
  • 647
  • 54
  • 0

Priručnik za nastavnike osnovnih škola, pod nazivom "Održivost u svakodnevnom životu" pripremljen je u sklopu realizacije projekta "Podizanje svesti o održivom razvoju i zaštiti žvotne sredine u Srbiji i Bosni i Hercegovini". Sadrži lekcije sa razrađenim aktivnostima za rad sa učenicima uzrasta 10 - 14 godina, koje mogu da olakšaju planiranje časova u vezi sa ekologijom.

Teme u okviru priručnika

Teme edukativnih lekcija u vezi su sa upravljanjem otpadom, sa težištem na mobilne telefone i drugi elelektronski otpad. Razmatraće se i načini kojima se može doprineti očuvanju životne sredine u domaćinstvima korištenjem ekoloških deterdženata, lokalnih proizvoda, promocijom fer trgovine i svesne kupovine, ekološke poljoprivrede, kompostiranja, ekološke i kulturne baštine i kvaliteta života nekad i sad.

Način rada

Ideja je da učenici putem diskusija, razmišljanja, igrica i eksperimenata češće razmišljaju o svojim svakodnevnim aktivnostima kojima mogu doprineti očuvanju životne sredine. Cilj je da svoje znanje prenesu i na odrasle. Lekcije se mogu održavati tokom redovne ili dodate nastave, kako u školama u Srbiji i Bosni i Hercegovini, tako i u školama svake od zemalja koja učestvuje u projektu, a to su Mađarska, Poljska i Slovačka.

Ovaj priručnik finansijski su podržali Visegrad fond iz Slovačke, Centar za ekologiju i energiju iz Tuzle je, zajedno sa partnerima iz Mađarske, Poljske, Slovačke i Srbije.

Foto: ekologija.ba


Autorka

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Željka je diplomirani agronom sa dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednik je portala Agroklub i donosi najnovije vesti iz sveta poljoprivrede!

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da ne znam bolje, rekla bih da želi nešto da mi poruči....:P