Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Skup o organskoj proizvodnji
  • 21.09.2016. 11:00

Forum o organskoj proizvodnji u Selenči

Prema najavi organizatora, tema ovogodišnjeg foruma je pristup izvorima finansiranja za organske proizvođače – prepreke i mogućnosti. Na skupu će biti predstavljeni i modeli finansiranja poljoprivredne proizvodnje u našoj zemlji.

  • 1.833
  • 561
  • 0

Forum o organskoj proizvodnji, koji tradicionalno organizuje Centar za organsku proizvodnju iz Selenče, biće održan u tom mestu 30. septembra. Prema najavi organizatora, tema ovogodišnjeg foruma je pristup izvorima finansiranja za organske proizvođače - prepreke i mogućnosti. Na skupu će biti predstavljeni i modeli finansiranja poljoprivredne proizvodnje u našoj zemlji.

O pristupu finansijama, preprekama i mogućnostima, govoriće dr Isidora Ljumović iz Instituta ekonomskih nauka u Beogradu. Subvencije u organskoj proizvodnji predstaviće Jelena Milić iz Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine, dok će se Miloš Milovanović iz Međunarodne organizacije za hranu i poljoprivredu pri UN - FAO osvrnuti na Zakon o finansiranju poljoprivredne proizvodnje.

Forum će osvetliti i mogućnosti finansiranja poljoprivrede iz pretpristupnog fonda EU - IPARD, koji će predstaviti Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine. Iskustva hrvatskih poljoprivrednika u korišćenju tog fonda učesnicima foruma preneće partneri Centra iz Vukovarsko-sremske županije.

Atmosfera na prošlogodišnjem Forumu

I ove godine značajan segment Foruma o organskoj proizvodnji biće Međunarodni poslovni susreti AgroOrganic B2B 2016 koje Centar za organsku proizvodnju Selenča organizuje u saradnji sa EEN mrežom i Organic mrežom. U okviru Foruma održava se i Festival hrane pripremljene po tradicionalnim recepturama, a ovogodišnji skup u Selenči biće u znaku izložbe ruža u saradnji sa partnerima iz Holandije koji kreću u organsku proizvodnju ruža u Srbiji.

Forum se organizuje uz podršku Vlade Vojvodine, a u suorganizaciji Poljoprivrednog Univerziteta u Nitri (Slovačka), Evropske mreže preduzetništva (EEN) Srbija i SPESCOM Consulting-a iz Novog Sada.

Poslovni susret AgroOrganicB2B

Međunarodni poslovni susreti imaju za cilj da dodatno pomognu preduzećima da lakše i brže dođu do domaćih i stranih partnera u okviru Foruma. Na ovogodišnjem poslovnom susretu "AgroorganicB2B" učesnici će razgovarati o proizvodnji i trgovini organskom hranom i pićem, biće reči i o organski semenima i sadnom materijalu, zaštitnim sredstvima u organskoj poljoprivredi, poljoprivrednim mašinama i opremi, ambalaži, obnovljivim izvorima energije, opremi za proizvodnju, primenjenoj nauci i istraživanjima, inovativnim tehnologijama u organskoj proizvodnji, kao i o partnerskoj saradnji na projektima koje finansira Evropska unija.

Organizatori žele da podstaknu poslovnu saradnju izraženu kroz veći obim razmene proizvoda sa inostranstvom, kroz povezivanje proizvodnje, zajedničkih ulaganja i nastupa na trećim tržištima i slično, ali i saradnju u oblasti razmene znanja i tehnologije i naročito u unapređenju konkurentnosti kroz zajedničko učešće u nacionalnim i evropskim programima i fondovima.

U okviru Foruma i izložba ruža

Ruže u vrtu

Važan segment desetog Foruma o organskoj proizvodnji u Selenči, biće i izložba ruža renomiranog holandskog proizvođača, koji je oplemenjivanje i proizvodnju pokrenuo i u Vojvodini i to s velikim uspehom radi već nekoliko godina. Ovaj forum će biti prilika da se predstavi pionirski istraživački projekat - mogućnosti organske proizvodnje ruža i njihova primena u kulinarstvu.

Izložbu će prirediti kompanije "Pheno Geno Rose" i "Leja NS", koje su dosta zaslužne za odlične rezultate Srbije u izvozu ruža na svetsko tržište. S njiva u Vojvodini ova novosadska firma je uz stručnu pomoć holandskih partnera na tržište sveta izvezla oko 400.000 sadnica ruža.

Naslovna fotografija i fotografija prošlogodišnjeg Foruma u Selenči preuzete su sa Facebook fan stranice: Centar za organsku proizvodnju Selenca

Fotografije ruža: pixabay.com, HOerwin56


Tagovi

Forum o organskoj proizvodnji Centar za organsku proizvodnju Selenča GIZ Isidora Ljumović Jelena Milić Miloš Milovanović AgroOrganicB2B Posao Saradnja Pheno Geno Rose Leja NS Kompanije Sadnice Izlozba ruza Organska semena Sadni materijal


Autorka

Marija Jovanović

Više [+]

Marija je ekonomski novinar već 12 godina. Ima 38 godina i završila je Fakultet političkih nauka u Beogradu. Životni moto: Najvažnija stvar kod cilja jeste da ga imate. Uvek imajte na umu da je vaša čvrsta odluka da uspete važnija od svake druge.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kačamak sa čvarcima na vranjanski način.