Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ekologija
  • 29.12.2016. 08:00

Francuska zabranila upotrebu plastičnog posuđa

Francuska je prva zemlja koja na ovaj pokušava da se bori protiv klimatskih promena.

Foto: Talita Nicolielo / Big Stock
  • 1.403
  • 67
  • 0

Francuska vlada donela je novi zakon prema kome čaše, tanjiri i pribor moraju da se proizvode isključivo od biorazgradivih materijala, piše britanski Independet. Rok do koga proizvozvođači moraju da promene način rada je 2020. godina.

Za i protiv

Inicijativu, koja je deo borbe protiv klimatskih promena, pokrenula je stranka Europe Ecologie-Greens Party. Iako se mnogi slažu sa ovim predlogom, postoje i oni koji veruju da se kosi sa pravilom o slobodnom kretanju robe, koje važi u Evropskoj uniji. Tako briselska organizacija “Pack2Go”, koja predstavlja proizvođače ambalaža, najavljuje borbu protiv ovog zakona i veruju da se ona neće proširiti na celu Evropu.

Borba protiv zagađenja ili još veći problem?

“Pozivamo Evropsku komisiju da učini ispravnu stvar i da utiče na Francusku koja se protivi evropskim zakonima” rekao je Imon Bejts (Eamonn Bates), sekretar organizacija “Pack2Go”. On tvrdi da ne postoje dokazi da su biološki materijali korisniji za okruženje. Smatra da će ova odluka biti pogrešno shvaćena, te da će ljudi za sobom ostavljati smeće, verujući da će biti razgrađeno.

Foto: Talita Nicolielo / Big Stock


Tagovi

Francuska Plastika Zakon Biorazgradivi materijal


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Magnolija u Beogradu, na putu za pijacu Vidikovac 😃