Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ekološka proizvodnja
  • 07.07.2017. 10:00

Hogan pozdravio nova pravila eko uzgoja

Pozdravljamo uspešan zaključak i dogovor o Uredbi o ekološkoj proizvodnji i verujemo da će novi zakonodavni okvir odgovarati dinamici i očekivanjima tog brzorastućeg sektora, rekao je komesar za poljoprivredu Evropske unije Fil Hogan.

Foto: Pixabay/BarnImages
  • 888
  • 56
  • 0

Pregovarači Saveta i Evropski parlament postigli su Sporazum o ažuriranju pravila za ekološku proizvodnju, čime bi se zadovoljile potrebe tog rastućeg sektora.

"Pozdravljamo uspešan zaključak i dogovor o Uredbi o ekološkoj proizvodnji i verujemo da će novi zakonodavni okvir odgovarati dinamici i očekivanjima tog brzorastućeg sektora, njegovom razvoju i sposobnosti da ga inoviraju i pomognu toj vrsti proizvodnje da ostvari svoj puni potencijal", komentarisao je nakon sastanka komesar za poljoprivredu Evropske unije Fil Hogan (Phil Hogan).

Zeleno svetlo novim pravilima organske proizvodnje

Nakon više od 3 godine pregovora, novi sporazum će ukloniti prepreke održivom razvoju ekološke proizvodnje u EU, garantovati poštenu konkurenciju za poljoprivrednike i operatore, a istovremeno poboljšati kontrolu i poverenje potrošača.

Komisija očekuje da će taj sporazum odobriti i Odbor za poljoprivredu i ruralni razvoj Evropskog parlamenta i Saveta ministara poljoprivrede, čime će novi zakon moći da stupi na snagu što je pre moguće.

Foto: Pixabay/BarnImages


Tagovi

Fil Hogan Phil Hogan Eko proizvodnja Organska proizvodnja Evropska unija Zakon Poljoprivreda


Autorka

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Željka je diplomirani agronom sa dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednik je portala Agroklub i donosi najnovije vesti iz sveta poljoprivrede!