AgroKlub.rs

\

Eko proizvodnja

Dobrodošli na AgroKlub.rs!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gde se nalazim? AgroKlub.rs » Eko proizvodnja » Hogan pozdravio nova pravila eko uzgoja

Hogan pozdravio nova pravila eko uzgoja

Ekološka proizvodnja

Hogan pozdravio nova pravila eko uzgoja

Datum: 07.07.2017. 10:00

Kategorija:

Eko proizvodnja

Pozdravljamo uspešan zaključak i dogovor o Uredbi o ekološkoj proizvodnji i verujemo da će novi zakonodavni okvir odgovarati dinamici i očekivanjima tog brzorastućeg sektora, rekao je komesar za poljoprivredu Evropske unije Fil Hogan.

Pregovarači Saveta i Evropski parlament postigli su Sporazum o ažuriranju pravila za ekološku proizvodnju, čime bi se zadovoljile potrebe tog rastućeg sektora.

"Pozdravljamo uspešan zaključak i dogovor o Uredbi o ekološkoj proizvodnji i verujemo da će novi zakonodavni okvir odgovarati dinamici i očekivanjima tog brzorastućeg sektora, njegovom razvoju i sposobnosti da ga inoviraju i pomognu toj vrsti proizvodnje da ostvari svoj puni potencijal", komentarisao je nakon sastanka komesar za poljoprivredu Evropske unije Fil Hogan (Phil Hogan).

Zeleno svetlo novim pravilima organske proizvodnje

Nakon više od 3 godine pregovora, novi sporazum će ukloniti prepreke održivom razvoju ekološke proizvodnje u EU, garantovati poštenu konkurenciju za poljoprivrednike i operatore, a istovremeno poboljšati kontrolu i poverenje potrošača.

Komisija očekuje da će taj sporazum odobriti i Odbor za poljoprivredu i ruralni razvoj Evropskog parlamenta i Saveta ministara poljoprivrede, čime će novi zakon moći da stupi na snagu što je pre moguće.

Foto: Pixabay/BarnImages

Broj pregleda članka: 844; Uspešnost članka: 56.2

Tagovi: Poljoprivreda, Zakon, EU, Eko proizvodnja, Organska proizvodnja, Phil Hogan, Evropska unija, Fil Hogan

Ključne reči članka: hogan, pozdravio, nova, pravila, eko, uzgoja, sporazum, hogan


Željka Rački-Kristić

Svi tekstovi autora

Autorka Željka Rački-Kristić

Željka je diplomirani agronom sa dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednik je portala Agroklub i donosi najnovije vesti iz sveta poljoprivrede!