Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Povrtarstvo
  • 02.02.2018. 18:30

Organska proizvodnja u Belom Blatu

"Volim da istražujem šta će na tržištu proći bolje. Kupci najviše vole domaće sorte i kada prepoznaju, volovsko srce, na primer, uvek kažu: E to je paradajz!", priča Elvira Bančuv.

Foto: Print Screen / YouTube
  • 231
  • 35
  • 0

Elvira Bančuv je udajom nasledila organsku proizvodnju povrća u Belom Blatu. Proizvodi, kako kaže, zdravu hranu za koju je potrebno samo zalivanje. Ima šest hektara zemlje, od kojih se na jednom hektaru bavi povrtarstvom, a na ostalih pet ratarskim kulturama.

"Počinjemo sa ranim prolećem. Iz plastenika izlazi salata, mladi luk i rotkvice. Zatim proizvedemo rasad za svoje potrebe i za prodaju. Kasnije, na otvorenom, proizvodimo paradajz, papriku i kupus", kaže Elvira.

Paradajz kao nekada

Dodaje da voli uniformisanost sorti, posebno kada je reč o paradajzu. Tako je jedina koja uzgaja posebne vrste.

"Volim da istražujem šta će na tržištu proći bolje. Kupci najviše vole domaće sorte i kada prepoznaju, volovsko srce, na primer, uvek kažu: 'E to je paradajz!'", kaže ova povrtarka.

Prodaju povrće u Zrenjaninu, a kupce je nasledila još od svekrve. Kaže da i njihov podmladak nastavlja da kupuje na njenoj tezgi. Ipak, računice sve manje ima.

Iskustva Elvire Bančuv pogledajte u videu:

Foto: Print Screen / YouTube


Tagovi

Organsko povrtarstvo Belo Blato Elvira Bančuv


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Cvetna pijaca održava se danas (5.4.) i sutra (6.4.) na platou ispred "Spens"-a u Novom Sadu. Svakog idućeg petka i subote tokom aprila ovde ćete moći da pronađete cveće, sadnice, med, opremu za hortikulturu.