Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Uručena sredstva stočarima
  • 11.11.2016. 09:00

17,7 miliona dinara za opremanje farmi

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu Vuk Radojević uručio je 29 ugovora u vrednosti od 17,7 miliona dinara, stočarima iz Vojvodine koji su dobili bespovratna sredstva za opremanje svinjarskih, živinarskih i govedarskih farmi.

  • 322
  • 36
  • 0

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević, uručio je 29 ugovora u vrednosti od 17,7 miliona dinara, stočarima iz Vojvodine koji su dobili bespovratna sredstva za opremanje svinjarskih, živinarskih i govedarskih farmi.

Kako je pokrajinski sekretar istakao u 2016. godini je za opremanje stočarskih farmi odobreno ukupno 50 prijava, u vrednosti od 29,8 miliona dinara, čime su potrošena gotova sva sredstva planirana za tu namenu.

Ubuduće više novca za opremanje farmi

Radojević je takođe izrazio uverenje da će ubuduće biti izdvojeno više novca za opremanje farmi, kako bi se podstakla stočarska proizvodnja za koju očigledno postoji interesovanje. Pokrajinski sekretar za poljoprivredu je podsetio i na to da su za opremanje farmi poljoprivrednicima na raspolaganju i sredstva po konkursu Fonda za razvoj poljoprivrede.

Kako je Radojević rekao postoje i druge mere resornog pokrajinskog sekretarijata namenjene za podizanje kapaciteta farmi, ali i nivoa i kvaliteta stočarske proizvodnje, kao što je podrška za opremanje mini mlekara i mini mesara. On je još naveo da će u 2017. godini biti promenjeni uslovi konkursa i pravilnika, a u cilju transparentnijeg trošenja novca, što je bio nedostatak u prethodnom periodu.


Povezana stočna vrsta

Govedarstvo

Govedarstvo

Govedarstvo, predstavlja najznačajniju granu poljoprivredne proizvodnje. Govedarska proizvodnja uključuje i proizvodnju mesa, to jeste, tovna goveda. Reprodukcija goveda... Više [+]

Svinjarstvo

Svinjarstvo

Svinjarstvo predstavlja granu stočarstva kojoj je cilj proizvodnja i snabdevanje tržišta svinjskim mesom i drugim proizvodima. U današnje vreme posebna se pažnja posvećuje... Više [+]

Živinarstvo

Živinarstvo

Pod živinarstvom prvenstveno podrazumevamo uzgoj kokoši, ćurki, gusaka i pataka. Od živine se dobijaju izuzetno kvalitetne glavne namirnice poput jaja i mesa, ali uz njih tu su i... Više [+]

Izvori

Pokrajinska vlada


Tagovi

Konkurs Vojvodina Pokrajinski sekretarijat Poljoprivreda Stočarstvo Govedarstvo Svinjarstvo Živinarstvo Finansiranje Vuk Radojević Ugovori


Autor

Marinko Tica

Više [+]

Marinko je profesor književnosti s višegodišnjim novinarskim iskustvom u elektronskim medijima. Naročito je zainteresovan za teme i zbivanja u agraru, a zamenik je urednika na Agroklubu.