Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Subotica
  • 14.09.2015. 14:20

20 miliona za kredite poljoprivrednicima

Fond za razvoj poljoprivrede Grada Subotice raspisao je drugi ovogodišnji konkurs za finansiranje nabavke repromaterijala i kupovinu zemljišta. Konkurs je otvoren do 29. septembra, a za ovu namenu Fond raspolaže iznosom od 20 miliona dinara.

Foto: depositphotos.com
  • 187
  • 7
  • 0

Fond za razvoj poljoprivrede Grada Subotice raspisao je drugi ovogodišnji konkurs za finansiranje nabavke repromaterijala i kupovinu zemljišta, a prema rečima nadležnih, za ovaj konkurs vlada veliko interesovanje poljoprivrednika.

Konkurs otvoren do 29. septembra

Stručni saradnik ovog fonda, Ivan Budinčević istakao je da je konkurs otvoren do 29. septembra, a pravo da konkurišu za sredstva imaju nosioci, odnosno članovi registrovanog poljoprivrednog gazdinstva, koji nemaju obaveze prema ovom fondu, i koji na teritoriji grada imaju imovinu kojom će garantovati za odobrena sredstva.

Maksimalno milion i po dinara po jednom zahtevu

"Za ovu namenu Fond raspolaže iznosom od 20 miliona dinara. Maksimalan iznos odobrenih sredstava po pojedinačnom zahtevu je milion i po dinara", rekao je Budinčević te precizirao da je sredstvo obezbeđenja za iznos do 500.000 dinara menica, a za sredstva preko tog iznosa hipoteka prvog reda na zemljište, upisana u korist fonda. "Uslovi konkursa su ostali nepromenjeni - on je na četiri godine, godinu dana je grejs period, tri godine je period otplate, rate se vraćaju kvartalno, kamatna stopa je dva odsto i primenjuje se devizna klauzula", dodao je Budinčević.

Uvek veliko interesovanje poljoprivrednika

Ovo je drugi ovogodišnji, a ukupno trideset i četvrti konkurs ovog fonda od njegovog osnivanja 2004. godine. "Svakog puta prilično veliko interesovanje poljoprivrednika izaziva ovaj naš konkurs. Očekujem da će i ove godine, i ovoga puta, naići na veliko interesovanje naših poljoprivrednika", rekao je Šimon Ostrogonac, član gradskog veća zadužen za poljoprivredu.

Foto: depositphotos.com; fotokostic


Izvori

Tanjug


Tagovi

Konkurs Subotica Poljoprivrednici Kupovina zemljišta Krediti Ivan Budinčeviić Nabavka repormaterijala Šimon Ostrogonac Menice Hipoteka