Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Konkurs Sekretarijata za poljoprivredu
  • 18.03.2017. 10:30

320 miliona dinara od APV za protivgradne mreže

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu raspisao je konkurs za sufinansiranje nabavke oprema za zaštitu voćnjaka od grada. Za tu namenu je u budžetu AP Vojvodine opredeljeno 320 miliona dinara.

Foto: ermess / Big Stock
  • 1.720
  • 84
  • 0

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo raspisao je Konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za sufinansiranje nabavke elemenata sistema za zaštitu od vremenskih nepogoda na teritoriji Vojvodine za 2017. godinu.

Prema tekstu Konkursa će iz pokrajinskog budžeta za povećanje površina zasada voća pod sistemom protivgradnih mreža u Vojvodini biti izdvojeno 320 miliona dinara, pri čemu će Pokrajina pokriti 60% od ukupnog iznosa troškova investicije.

Novac namenjen za protivgradnu zaštitu

Pravo da konkurišu imaju poljoprivrednici i preduzetnici koji su upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstva, koji se nalaze na teritoriji pokrajine. Konkursom je predviđeno da dobijeni novac mora biti iskorišćen za: nabavku elemenata sistema za protivgradnu zaštitu u voćarskoj proizvodnji na površini od pola hektara do 10 hektara. Maksimalni iznos novca opredeljen za tu namenu može biti 8 miliona dinara to jest 800.000 dinara po jednom hektaru.

Takođe, poljoprivrednici mogu da konkurišu i za dobijanje bespovratnih sredstava za kupovinu elemenata sistema za protivgradnu zaštitu (bez naslona-stubova) za proizvodnju voća na površinama do 10 hektara, a za to može biti utrošeno najviše 4,9 miliona dinara, po jednoj prijavi odnosno do 490 hiljada dinara po hektaru.

Koja dokumentacija je potrebna za konkurisanje?

Konkurs je otvoren do utroška sredstava, a najkasnije do kraja maja ove godine. Svi zainteresovani koji žele da konkurišu, osim prijave treba da dostave i račune sa specifikacijom opreme, otpremnicama, izvodima iz banke, garantnim listovima, carinskim deklaracijama, ukoliko je reč o opremi iz uvoza i drugim dokazima, kojim se dokazuje da je oprema kupljena u 2017. godini.

Rok realizacije investicije 90 dana

Rok za realizaciju investicije na osnovu predračuna, je 90 dana od dana potpisivanja ugovora. Prijave s potpunom dokumentacijom mogu se dostaviti poštom na adresu Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu ili lično na pisarnici Pokrajinske Vlade.

Foto: ermess / Big Stock


Izvori

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo


Tagovi

Konkurs Pokrajinski sekretarijat Poljoprivreda Protivgradne mreže Zaštita od grada Vojvodina


Autor

Marinko Tica

Više [+]

Marinko je profesor književnosti s višegodišnjim novinarskim iskustvom u elektronskim medijima. Naročito je zainteresovan za teme i zbivanja u agraru, a zamenik je urednika na Agroklubu.