Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Bespovratna sredstva
  • 14.10.2015. 14:30

72 mil. dinara za plastenike i protivgradne mreže

Dodeljeno je novih 106 ugovora vojvođanskim poljoprivrednicima, koji su putem konkursa dobili bespovratna sredstava za plastenike i podizanje protivgradnih mreža. Vrednost ugovora je 72 miliona dinara.

  • 495
  • 23
  • 0

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo organizovao je dodelu novih 106 ugovora vojvođanskim poljoprivrednicima, koji su putem konkursa dobili bespovratna sredstava za plastenike i podizanje protivgradnih mreža.

Ugovori vredni 72 miliona dinara

Ugovore u ukupnom iznosu od 72 miliona dinara, poljoprivrednicima je u Privrednoj komori Vojvodine je uručio potpredsednik Pokrajinske vlade i resorni sekretar Branislav Bogaroški. Pred početak potpisivanja ugovora sa korisnicima ovih sredstava, Bogaroški je istakao predstavnicima medija da resorni sekretarijat polako privodi kraju konkursne aktivnosti iz 2015. godine. Naveo je da će sa današnjim potpisivanjem ugovora, biti upravo završen ovogodišnji ciklus u okviru programa namenjenih plasteničkoj proizvodnji i protivgradnim mrežama.

Pod protivgradnom mrežom novih 350 hektara

"Mogu istaći da smo zadovoljni rezultatima iz ove godine. Novih 350 hektara će se naći pod protivgradnom mrežom. Od momenta kada smo krenuli sa ovom merom, pa do sada, malo nam fali da imamo 1.000 hektara pod ovom zaštitom. Ukupno 18 ugovora, u vrednosti od 50 miliona dinara, namenjeno je protivgradnim mrežama, dok je za plastenike ove godine uloženo u 192.000 metara kvadratnih novog plasteničkog prostora. Ukupno 88 ugovora korisnicima novog plasteničkog prostora, čija je ukupna vrednost 22 miliona dinara. Time su gotovo iscrpljena sredstva predviđena za ovu godinu. Ostatak sredstava od par miliona dinara, s obzirom da je reč o namenskim sredstvima, biće prenesena u narednu godinu", izjavio je potpredsednik Bogaroški.

Sve veće interesovanje poljoprivrednika

Interesovanje je ove godine bilo veće u odnosu na ranije godine, kada je u pitanju ovaj konkurs. Prema rečima potpredsednika Bogaroškog, jedan od razloga za veći broj aplikanata je i izmena načina dosadašnjeg konkurisanja, koje je Sekretarijat uveo od ove godine. Pre svega, kako je rekao, obezbeđivanjem podrške pokrajinskih fondova sa kreditnim sredstvima za one koji žele da konkurišu, a nemaju sopstvena sredstva, kao i otvaranje mogućnosti da se konkuriše i sa predračunom. Naime, na taj način ljudima koji žele da investiraju, data je sigurnost da će dobiti sredstva ukoliko završe svoju investiciju.


Izvori

Pokrajinska vlada


Tagovi

Bespovratna sredstva Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu Plastenici Protivgradne mreže Plastenička proizvodnja Branislav Bogaroški Investicije Konkurs Ugovori Vojvodina

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dan kod dede na farmi i igranje sa telićima. :)