Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Prijepolje
  • 16.08.2015. 08:30

7,3 miliona dinara za podsticanje poljoprivrede

Opština Prijepolje raspisala je javni poziv za dodelu sredstava poljoprivrednim gazdinstvima u tekućoj godini, a reč je o 7,3 miliona dinara.

  • 934
  • 45
  • 0

Opština Prijepolje raspisala je javni poziv za dodelu sredstava poljoprivrednim gazdinstvima u tekućoj godini, a budžetom je za te namere opredeljeno 7,3 miliona dinara.

Kako je precizirano, za nabavku poljoprivrednih mašina predviđeno je četiri miliona dinara, a opreme za mužu i skladištenje mleka opredeljeno je 400 hiljada.

Kada je u pitanju nabavka opreme za zaštitu bilja, poput pumpi za prskanje i vučnih prskalica namenjeno je 300.000 dinara.

Poljoprivredni proizvođači, koji ispunjavaju uslove, moći će da apliciraju i za kupovinu opreme za zalivanje za šta je predviđeno 2,5 miliona dinara, dok je za razvoj hortikulture 100.000 dinara.

Podnosioci zahteva moraju da imaju registrovana poljoprivredna gazdinstva, prebivališta na teritoriji opštine Prijepolje i ne mogu da koriste podsticaje po drugom osnovu iz javnih fondova. Takođe, uslov je da nisu koristili sredstva iz budžeta Opštine po osnovu nabavke opreme i mašina u prethodne dve godine.

Konkurs je otvoren do 17. septembra

Pravo učešća na javnom pozivu podnosilac zahteva može konkurisati samo za jednu investiciju, a konkurs je otvoren do 17. septembra. Visina subvencija koje se dodeljuju korisnicima mogu iznositi do 50 odsto od ukupne vrednosti nabavke.

Tekst konkursa i Prijavu možete pronaći u prilogu članka.


Dokumenti


Izvori

Tanjug


Tagovi

Prijepolje Podsticaji Konkurs Prijava Poljoprivredna gazdinstva Zahtev Zaštita bilja Skladištenje mleka Poljoprivredne mašine Javni poziv

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kompanija Volkswagen oborila je novi rekord u prodaji. I ne, ne radi se o automobilima. Riječ je o njihovoj poznatoj curry kobasici.  Tako je u 2023. godini prodano je 8,33 milijuna kobasica, uključujući sve varijante. To je oko 400.000 viš... Više [+]