AgroKlub.rs

\

Finansiranje

Dobrodošli na AgroKlub.rs!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gde se nalazim? AgroKlub.rs » Finansiranje » 851 milion dinara za atarske puteve

851 milion dinara za atarske puteve

Uređenje puteva i otresišta

851 milion dinara za atarske puteve

Datum: 30.08.2017. 12:30

Kategorija:

Finansiranje

67 jedinica lokalnih samouprava sa teritorije centralne Srbije potpisalo je ugovore o finansiranju radova na atarskim putevima i otresištima.

Ugovore o korišćenju novca za uređenje nekategorisanih puteva i otresišta, potpisali su predstavnici 67 jedinica lokalnih samouprava sa teritorije centralne Srbije i predstavnici Uprave za poljoprivredno zemljište.

Predviđeno je za trošak 851 milion dinara, od čega Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede učestvuje sa više od 249 miliona dinara.

"Ove godine planira se obnova oko 860 kilometara seoskih puteva. Uz komasaciju,ovo je jedna od najznačajnijih mera, kojom se upravlja zemljištem i kojom se poboljšavaju uslovi života i rada poljoprivrednika, ali i svih drugih ljudi koji žive u ruralnom području", rekao je državni sekretar Velimir Stanojević.

U prethodne tri godine Ministarstvo je zajedno sa lokalnim samoupravama uložilo je 2,2 milijarde dinara za uređenje 2.500 kilometara atarskih puteva. Ovim se omogućuje smanjenje potrošnje goriva, produžava se vek mehanizaciji, omogućuje bezbedniji saobraćaj i čuva kvalitet proizvoda prilikom transporta.

Foto: Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede

Broj pregleda članka: 260; Uspešnost članka: 18

Izvor: Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije

Tagovi: Ugovori, Atarski putevi, Velimir Stanojević, Centralna Srbija

Ključne reči članka: 851, milion, dinara, za, atarske, puteve, dinara, puteva


Aleksandra Kekić

Svi tekstovi autora

Autorka Aleksandra Kekić

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena deviza: Ko sme taj može, ko ne zna za strah taj ide napred.