Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Uređenje puteva i otresišta
  • 30.08.2017. 12:30

851 milion dinara za atarske puteve

67 jedinica lokalnih samouprava sa teritorije centralne Srbije potpisalo je ugovore o finansiranju radova na atarskim putevima i otresištima.

Foto: Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede
  • 295
  • 13
  • 0

Ugovore o korišćenju novca za uređenje nekategorisanih puteva i otresišta, potpisali su predstavnici 67 jedinica lokalnih samouprava sa teritorije centralne Srbije i predstavnici Uprave za poljoprivredno zemljište.

Predviđeno je za trošak 851 milion dinara, od čega Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede učestvuje sa više od 249 miliona dinara.

"Ove godine planira se obnova oko 860 kilometara seoskih puteva. Uz komasaciju,ovo je jedna od najznačajnijih mera, kojom se upravlja zemljištem i kojom se poboljšavaju uslovi života i rada poljoprivrednika, ali i svih drugih ljudi koji žive u ruralnom području", rekao je državni sekretar Velimir Stanojević.

U prethodne tri godine Ministarstvo je zajedno sa lokalnim samoupravama uložilo je 2,2 milijarde dinara za uređenje 2.500 kilometara atarskih puteva. Ovim se omogućuje smanjenje potrošnje goriva, produžava se vek mehanizaciji, omogućuje bezbedniji saobraćaj i čuva kvalitet proizvoda prilikom transporta.

Foto: Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije


Tagovi

Velimir Stanojević Centralna Srbija Ugovori Atarski putevi


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.