Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Konkurs Pokrajinskog sekretarijata
  • 14.07.2017. 08:00

APV: Konkurs za investicije u pčelarstvu

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu raspisao je Konkurs za dodelu novca za sufinansiranje investicija u pčelarstvo. Za to je iz bužeta APV izdvojeno 4 miliona dinara, prijave za ta bespovratna sredstva traju do 15. avgusta.

Foto: pellegrinifarmgirl/Pixabay
  • 4.654
  • 228
  • 0

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu raspisao je Konkurs za dodelu novca za sufinansiranje investicija u pčelarstvo na teritoriji Vojvodine u 2017. godini. Cilj Konkursa je unapređenje pčelarstva i proizvodnje meda u Pokrajini, a dobijeni novac može biti iskorišćen za nabavku novih pčelinjih društava i opreme za pčelarstvo.

Iz buždeta APV za pčelarstvo 4 miliona dinara

Kako piše u tekstu konkursa za ovu namenu je iz pokrajinskog budžeta izdvojeno 4 miliona dinara, pri čemu će APV sufinansirati 50% ukupne vrednosti investicije. Maksimalan iznos bespovratnog novca po jednoj prijavi ne može preći 300 hiljada dinaradok je najmanji iznos koji mora biti utrošen 50 hiljada dinara. U konkursu se napominje da će biti razmatrane samo prijave čija vrednost investicije prelazi 100 hiljada.

Za koje namene se dodeljuje novac?

Novac koji se dodeljuje može biti iskorišćen za:

  • nabavku novih pčelinjih društava - maksimalan iznos podrške do 100.000 dinara;
  • nabavku opreme za pčelarstvo. Tu spadaju: košnice, električna centrifuga, manuelna centrifuga, stresač pčela, električni otklapač saća, kada za otklapanje saća, sto za otklapanje saća, stalak za otklapanje saća, električna pumpa za pretakanje meda, pneumatska punilica za med, ručna dozerica za med, mešalica za kristalizirani med, automatski sto za pakovanje meda, sakupljač polena (ugrađen u podnjaču), kanta za med (od inoksa i plastične mase ‒ PP ili PET), cisterna za čuvanje meda, topionik voska sa presom, topionik voska za cele ramove, električni dekristalizator meda, duplikator ‒ homogenizator s mešalicom i reduktorom, matične rešetke, pčelarska vaga (150 kg), linija za punjenje i pakovanje meda, linija za proizvodnju pčelinje hrane/pogača, mlin čekićar za mlevenje šećera, pčelarska SMS vaga, motorni izduvač za pčele i sušara za polen - maksimalan iznos podrške do 300.000 dinara.

Ko može da konkuriše?

Pravo da konkurišu za ove podsticaje imaju nosioci komercijalnih porodičnih poljoprivrednih gazdinstva s prebivalištem na teritoriji Vojvodine, upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava, a koji su u aktivnom statusu. Oni moraju imati upisano najmanje 10 košnica u Upravi za trezor i ne smeju biti korisnici subvencija po nekom drugom osnovu.

Do kada traju prijave i kako konkurisati?

Konkurs je otvoren do utroška sredstava, a najkasnije do 15. avgusta ove godine. Rok za realizaciju investicije na osnovu predračuna je 30 dana od dana potpisivanja ugovora. Prijave s svom potrebnom dokumentacijom (računima, dokumentima i specifikacijama koji dokazuju da je novac namenski potrošen) mogu se dostaviti dostaviti poštom na adresu Pokrajinskpg sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo u Novom Sadu ili lično na pisarnici pokrajinskih organa uprave u zgradi Pokrajinske vlade sa naznakom: "Konkurs za dodelu sredstava za sufinansiranje investicija u pčelarstvo na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine u 2017. godini".

Sve dodatne informacije mogu se dobiti na broj telefona 021-487-4430. Tekst Konkursa nalazi se u prilogu ispod članka.

Foto: pellegrinifarmgirl/Pixabay


Povezana stočna vrsta

Pčelarstvo

Pčelarstvo

Pčelarstvo je specifična grana ljudske delatnosti te su interes i ljubav prema pčelama rašireni u svim dobnim i obrazovnim slojevima društva. Mesta obitavanja pčela su veliki... Više [+]

Dokumenti


Izvori

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo


Tagovi

Konkurs Pčelarstvo Košnice Oprema Vojvodina Pokrajinski sekretarijat Poljoprivreda Pčele Bespovratna sredstva


Autor

Marinko Tica

Više [+]

Marinko je profesor književnosti s višegodišnjim novinarskim iskustvom u elektronskim medijima. Naročito je zainteresovan za teme i zbivanja u agraru, a zamenik je urednika na Agroklubu.