Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Gornji Milanovac
  • 07.09.2015. 12:00

Bespovratna sredstva za 67 poljoprivrednika

Ugovore o dodeli bespovratnih sredstava za poljoprivredu u iznosu od skoro 14 miliona dinara, potpisalo je 67 poljoprivrednika u Gornjem Milanovcu.

Foto: Opština Gornji Milanovac
  • 137
  • 5
  • 0

Poljoprivredni proizvođači, njih 67, potpisalo je sa predsednikom Opštine Gornji Milanovac, Milisavom Mirkovićem ugovore o dodeli bespovratnih sredstava za poljoprivredu u iznosu od skoro 14 miliona dinara.

Mirković je precizirao da su kao poseban vid pomoći poljoprivrednim proizvođačima određena podsticajna sredstva u iznosu od 13.950.000 dinara i najavio da će rebalansom budžeta biti obezbeđeno dodatnih 15 miliona za podsticaje poljoprivrednicima.

Cilj je unapređenje poljoprivredne proizvodnje

Do sada je potpisano ukupno 257 ugovora, a utrošena sredstva iz agrarnog budžeta za ovu godinu iznose 12.890.922 dinara. Kako je saopšteno, ta opština je uvela agrarni budžet u cilju unapređenja produktivnosti primarne poljoprivredne proizvodnje kroz podršku obnovi i modernizaciji mehanizacije i opreme, kao i za unapređenje i intenziviranje proizvodnje u stočarstvu.

"Budžet za ovu godinu iznosi 20 miliona dinara, dva miliona dinara je raspoređeno za nabavku protivgradnih raketa, za naknade strelcima 1.750.000, za kalcifikaciju zemljišta takođe dva miliona, za posetu poljoprivrednom sajmu 100.000, za pomoć udruženjima iz oblasti poljoprivrede 200.000", rekao je Mirković.

Inače, investicije u poljoprivredu do sada iznose 31.236.573 dinara, dodaje se u saopštenju.

Foto: Opština Gornji Milanovac


Izvori

Tanjug


Tagovi

Poljoprivredni proizvođači Agrarni budžet Bespovratna sredstva Modernizacija mehanizacije Ugovori Milislav Mirković Gornji Milanovac Intenziviranje proizvodnje Stočarstvo Investicije