Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Konkurs
  • 09.05.2019. 10:10

Bespovratna sredstva za proizvodnju vina i rakije u Vojvodini

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo je raspisao konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za proizvodnju vina i rakije u Vojvodini.

Foto: Biljana Nenković
  • 733
  • 35
  • 0

Bespovratna sredstva Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, utvrđuju se u iznosu do 50 odsto od vrednosti ukupno prihvatljivih troškova investicije.

Za preduzetnike i pravna lica, čija je investicija na području sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi, mlađima od 40 godina i za žene po ovom konkursu sleduje do 60 odsto od ukupnih prihvatljivih troškova investicije. 

Ukupno će po ovom konkursu biti dodeljeno 50.000.000 dinara.

Zašto proleće kvari vino?!

Maksimalno do 2.200.000 dinara 

Maksimalan iznos bespovratnih sredstava po jednoj prijavi ne može biti veći od 2.000.000 dinara, odnosno 2.200.000 dinara za podnosioce prijava: preduzetnike i pravna lica, čija je investicija na području sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi, preduzetnike i ovlašćena lica u pravnom licu mlađa od 40 godina i žene.

Minimalan iznos bespovratnih sredstava po jednoj prijavi iznosi 100.000 dinara, a razmatraće se samo prijave čija je vrednost investicije 200.000 dinara ili veća od tog iznosa.

Opširnije informacije o uslovima konkursa i načinu prijave pročitajte u dokumentima koji se nalazi ispod ovog članka.

Novac za opremu i preradu vina i rakije 

Bespovratna sredstva koja se dodeljuju po ovom konkursu namenjena su za: nabavku opreme za primarnu preradu grožđa, za opremu za fermentaciju vina, zatim opremu za čuvanje i negovanje vina, za opreme za punjenje vina i opreme za rakiju.

Pravo na podsticaje ostvaruju lica koja su upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava i koja se nalaze u aktivnom statusu, i to:

  • preduzetnik - nosilac registrovanog komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva.
  • pravno lice: privredno društvo, zemljoradnička zadruga i složena zadruga - nosilac registrovanog komercijalnog poljoprivrednog gazdinstva.

Kalemljenje na zeleno efikasan način zamene starih sorti u zasadu

Konkurs je otvoren do utroška novca

Prijave s potrebnom dokumentacijom zainteresovani mogu dostaviti poštom na adresu: Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Bulevar Mihajla Pupina 16, 21000 Novi Sad, sa naznakom "Konkurs za dodelu sredstava za sufinansiranje investicija u nabavku opreme za proizvodnju vina i rakija, na teritoriji AP Vojvodine u 2019. godini" ili lično u pisarnici pokrajinskih organa uprave u zgradi Pokrajinske vlade, svakog radnog dana od 9 do 14 sati.

Dodatne informacije dostupne su putem broja telefona: 021/456-267, od 10 do 13 sati.  Tekst konkursa, obrazac prijave, pravilnik dostupni su i na internet stranici: www.psp.vojvodina.gov.rs.

Konkurs je otvoren do utroška sredstava, a zaključno sa 30.05.2019. godine.


Dokumenti


Izvori

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo


Tagovi

Konkurs Poljoprivreda Proizvodnja vina i rakije Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu


Autorka

Slađana Aničić

Više [+]

Slađana je diplomirani profesor srpske književnosti i jezika s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je Agrokluba.