Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Uručeni podsticaji
  • 13.08.2015. 14:30

Čačanskim poljoprivrednicima 21,5 miliona dinara

Čačanskim poljoprivrednicima danas je uručeno 21,5 miliona dinara podsticaja.

  • 62
  • 2
  • 0

Čačanskim poljoprivrednim proizvođačima uručeno je danas 21,5 miliona dinara koji su budžetom grada opredeljeni za podsticaj te privredne grane.

Prema rečima načelnika Gradske uprave za Lokalni ekonomski razvoj, Vladimira Grujovića, 231 poljoprivredni proizvođač ostvario je pravo na subvenciju u iznosu od 45 odsto ukupne vrednosti nabavljene opreme, grla stoke ili sadnog materijala.

"Namera grada je i ubuduće da što više sredstava izdvajamo za poljoprivredu. U ovom krugu podeljeno je 21,5 miliona dinara za inicijalna ulaganja i ozbiljan podsticaj razvoja ove grane", naveo je načelnik u izjavi Tanjugu.

U septembru još 2,5 miliona dinara

Grujović je najavio da će u septembru biti podeljeno još 2,5 miliona dinara za jesenju sadnju voća imajući u vidu da voćarstvo ima značajan udeo u poljoprivredi čačanskog kraja.

Stočar, Miroslav Ðerović iz Gornje Gorevnice dobio je 25.000 dinara za umatičenu junicu. "Veoma sam zadovoljan, budući da se stočarstvom bavim duže od deset godina. Takođe, od mleka spravljamo sve mlečne proizvode koje prodajemo", istakao je Đerovć čije je domaćinstvo dobitnik brojnih priznanja za kvalitet proizvoda na sajmovima poljoprivrede, poput onog koji se održava u Novom Sadu.


Izvori

Tanjug


Tagovi

Čačak Poljoprivrednici Podsticaji Poljoprivredni proizvođači Sadnja voća Vladimir Grujović Sadni materijal Grla stoke Kvalitet proizvoda

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Cvetna pijaca održava se danas (5.4.) i sutra (6.4.) na platou ispred "Spens"-a u Novom Sadu. Svakog idućeg petka i subote tokom aprila ovde ćete moći da pronađete cveće, sadnice, med, opremu za hortikulturu.