Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • 500 zadruga u 500 sela
  • 04.07.2018. 08:00

Četiri puta više novca za zadruge u 2018. godini

Novac će ove godine dobiti 70 zadruga na teritoriji cele Srbije. Konkurs i obrasce potražite u tekstu!

Foto: Kabinet ministra bez portfelja zaduženog za razvoj i rad javnih preduzeća
  • 1.451
  • 71
  • 0

Projekat "500 zadruga u 500 sela", koji je počeo prošle godine, nastavlja se i u 2018. Ove godine za tu svrhu je namenjeno četiri puta više novca, tačnije 823, 5 miliona dinara. Podrška je namenjena zadrugama na celoj teritoriji naše zelje, ali posebno je usmerena ka Nišavskom, Topličkom, Pirotskom, Jablaničkom, Pčinjskom upravnom okrugu i Autonomnoj Pokrajini Kosovo i Metohija.

"Ima nade za sela u Srbiji! Uz veliku podršku Akademijskog odbora za selo Srpske akademije nauka i umetnosti i njegovog predsednika akademika Dragana Škorića, napravili smo pobednički tim koji može da digne na noge zamrlo zadrugarstvo u Srbiji i vrati život u sela koja odumiru. Nismo zaboravili ni našu južnu Autonomnu pokrajinu Kosovo i Metohiju, gde ćemo finansijski podržati određeni broj zadruga", rekao je ministar bez portfelja Milan Krkobabić.

Konkurs i obrasce za prijavu potražite ovde.

Novac će dobiti 70 zadruga

Planirano je da ove godine bespovratna sredstva dobije oko 70 zadruga. Novoformiranim zadrugama biće dodeljivano do 7,5 miliona dinara, a zadrugama koje već postoje do 15 miliona dinara.

Prošle godine, koja je bila eksperimentalna, Vlada Srbije dodelila je 196 miliona dinara za 22 zadruge u centralnoj Srbiji i Vojvodini. Od sredine 2017, kada je pokrenut projekat, osnovano je više od 240 novih zadruga. Očekuje se nastavak tog pozitivnog trenda širenja zadrugarstva u zemlji.

Izvor: Kabinet ministra bez portfelja zaduženog za razvoj i rad javnih preduzeća


Tagovi

Zadrugarstvo Milan krkobabić 500 zadruga u 500 sela Konkurs 2018


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Sve lepote dunjinog cveta