Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu
  • 13.05.2018. 09:00

Dodela novca za podršku vinarima i proizvođačima pečuraka

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu raspisao je konkurs sa ciljem da se pruži podrška proizvođačima vina i pečuraka na teritoriji AP vojvodine. Za tu namenu će iz pokrajinskog budžeta biti izdvojeno 30 miliona dinara, a konkurs je otvoren do sredine juna.

Foto: Flickr / Eric 先魁 Hwang
  • 860
  • 42
  • 0

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo raspisao Konkurs za dodelu novca za sufinansiranje investicija u nabavku opreme za proizvodnju vina i proizvodnju i preradu pečuraka na teritoriji Vojvodine u 2018. godini.  Kako je predviđeno tekstom i pravilnikom konkursa bespovratni novac koja se dodeljuju iznosi do 30 miliona dinara i utvrđuje se u iznosu do 50% od ukupno prihvatljivih troškova investicije. 

Za podnosioce prijav čije se investicije nalaze na područjima sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi, preduzetnike i ovlašćena lica u pravnom licu mlađa od 40 godina i žene bespovratna sredstva za podršku investicija po ovom konkursu utvrđuju se u iznosu do 60% od ukupnih prihvatljivih troškova ivesticije.

Novac je namenjen za:

  • Nabavku opreme za proizvodnju vina: inoks sudovi za vino, vinifikatori, univerzalne posude za vino, uređaji za kontrolisanu fermentaciju i hladnu stabilizaciju vina, parni generatori za sterilizaciju opreme i sudova i uređaji za pranje, drveni sudovi i burići za barikiranje, filteri, muljače, pumpe, centrifugalni separatori, sistemi za ubacivanje azota, pneumatske prese, uređaji za zatvaranje ambalaže - ručni i automatski sa pripadajućom opremom, linije za punjenje i etiketiranje uz odgovarajuću opremu, punilice, etiketirke i čepilice, postolja za drvenu barik burad i oprema za transport u sklopu vinarije.
  • Nabavku opreme za proizvodnju i preradu pečuraka.

Pravo na podsticaje imaju preduzetnici nosioci registrovanog komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva, kao i pravna lica to jest privredna društva i zemljoradničke zadruge.

Konkurs je otvoren do utroška novca, a zaključno sa 15. junom 2018. godine.

Dodatne informacije možete dobiti putem telefona 021/456-267 radnim danima od 10 do 14 časova.

Uslove Konkursa i neophodnu dokumentaciju potražite ovde.


Izvori

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo


Tagovi

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu Konkurs APV Vinarstvo Vinogradarstvo Pečurke Sufinansiranje Pravilnik


Autor

Marinko Tica

Više [+]

Marinko je profesor književnosti s višegodišnjim novinarskim iskustvom u elektronskim medijima. Naročito je zainteresovan za teme i zbivanja u agraru, a zamenik je urednika na Agroklubu.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Seljačka vranjska metla za metenje dvorišta.