Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Konkurs Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu
  • 26.07.2018. 18:00

Dodela novca za sufinansiranje sertifikacije kvaliteta i bezbednosti hrane sa geografskim poreklom

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu za dodelu bespovratnog novca za sufinansiranje troškova uvođenja i sertifikacije sistema bezbednosti i kvaliteta hrane i proizvoda sa oznakom geografskog porekla, a za tu namenu je iz budžeta AP Vojvodine izdvojeno 2 miliona dinara. Konkurs je otvoren do 23. novembra 2018. godine.

Foto: Pixabay / Herney
  • 207
  • 9
  • 0

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu raspisao je Konkurs za dodelu bespovretnog novca za sufinansiranje troškova uvođenja i sertifikacije sistema bezbednosti i kvaliteta hrane i proizvoda sa oznakom geografskog porekla, u 2018. godini, na teritoriji Vojvodine.

Novac po tom konkursu dodeljuju se za sufinansiranje:

  • troškova izrade elaborata za dobijanje oznake geografskog porekla i laboratorijskih analiza koje predstavljaju deo elaborata za dobijanje oznake geografskog porekla;
  • troškova kontrole i sertifikacije poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda, s geografskim poreklom, čiju su kontrolu i sertifikaciju proizvodnje sprovele ovlašćene organizacije;
  • troškova za uvođenje i sertifikaciju sistema bezbednosti i kvaliteta hrane: ISO 22000, GLOBALGAP, BRC, IFS, FSSC 22000, GOST-R, HALAL, KOSHER, SRPSKI KVALITET.

Za tu namenu će iz pokrajinskog budžeta biti izdvojeno 2 miliona dinara, a bespovratni novac za podršku investicija po tom Konkursu utvrđuje se u iznosu do 70% od ukupnih prihvatljivih troškova investicije, umanjenog za iznos novca na ime poreza na dodatu vrednost. Maksimalan iznos bespovratnih sredstava po jednoj prijavi ne može preći  500.000 dinara, dok minimalan iznos bespovratnih sredstava po prijavi iznosi 30.000 dinara.

Ko ima pravo učešća na konkursu?

Pravo na podsticaje ostvaruju lica koja su upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava i koja se nalaze u aktivnom statusu i
to:

  • fizičko lice - nosilac registrovanog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva; preduzetnik nosilac registrovanog porodičnog  poljoprivrednog gazdinstva;
  • pravno lice -  razvrstano u mikro i malo privredno društvo u skladu sa zakonom kojim se uređuje računovodstvo;
  • zadruga.

Prijave dostaviti poštom ili lično na pisarnici Pokrajinske vlade

Konkurs je otvoren do 23. novembra 2018. godine, a svi zaiteresovani prijave sa svom neophodnom dokumentacijom treba da dostave poštom na adresu Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Bulevar Mihajla Pupina 16, 21000 Novi Sad, sa naznakom: s naznakom "Uvođenje i sertifikacija sistema bezbednosti i kvaliteta hrane i proizvoda sa oznakom geografskog porekla u 2018. godini" ili lično na pisarnici Pokrajinske vlade, svakog radnog dana od 9 do 14 časova.

Dodatne informacije o Konkursu mogu se dobiti Informacije u vezi s konkursom mogu se dobiti u Pokrajinskom sekretarijatu za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, putem telefona 021/487-4601, u vremenu od 10 do 12 časova a detalje o uslovima konkursa i svoj potrebnoj dokumentaciji pročitajte i u prilogu ispod ovog članka.


Dokumenti


Izvori

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo


Tagovi

Konkurs 2018 Pokrajinski sekretarijat Poljoprivreda Vojvodina Hrana Proizvodi Grografsko poreklo Sertifikat


Autor

Marinko Tica

Više [+]

Marinko je profesor književnosti s višegodišnjim novinarskim iskustvom u elektronskim medijima. Naročito je zainteresovan za teme i zbivanja u agraru, a zamenik je urednika na Agroklubu.