Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Podsticaji u poljoprivredi
  • 19.09.2019. 15:00
  • Nišavski okrug, Niš

Dodeljena podsticajna sredstva za poljoprivrednike - konkurs još traje

Direktne podsticaje Grada Niša od 30 miliona dinara, dobilo je više od 280 poljoprivrednika. Konkurs za subvencije poljoprivrednika je i dalje u toku, jer je ostalo još neiskorišćenih sredstava.

Foto: Grad Niš
  • 1.125
  • 56
  • 0

U Gradskoj kući u Nišu organizovana je dodela podsticajnih sredstava za poljoprivredu i ruralni razvoj za 2019. godinu. Ugovore je do danas potpisalo 284 poljoprivredna proizvođača.

Ugovore o subvenciji je uručio gradonačelnik Niša Darko Bulatović koji je naglasio da će Niš povećati za sledeću godinu iznos subvencija za oko 20 odsto.

Trenutno je potrošeno nešto više od 30 miliona

Konkurs za dodelu subvencija za poljoprivrednike je i dalje u toku, jer je preostalo još nešto manje od polovine namenjenih sredstava za subvencije, za koje je ove godine predviđeno 60 miliona dinara.

"Prvi put se dešava da imamo još uvek nepodeljena sredstva i konkurs je još uvek u toku," kazao je Miljko Ćoćić, predsednik Komisije za dodelu kredita i subvencija i pozvao sve mlade ljude koji imaju registrovana poljoprivredna gazdinstva da dođu i da se prijave za sredstva, prenose Niške Vesti. 

"Trenutno je potrošeno nešto više od 30 miliona, aplikaciju je podnelo oko 290 poljoprivrednih gazdinstava, od kojih je odobreno 284, dok su ostali u fazi dopune dokumentacije. Očekujemo još jedan talas prijava, tokom novembra," kaže Saša Stoiljković, sekretar Sekretarijata za poljoprivredu.


Izvori

Niške Vesti


Tagovi

Podsticaji Grad Niš Subvencije Darko Bulatović Miljko Ćoćić Saša Stoiljković


Autorka

Slađana Aničić

Više [+]

Slađana je diplomirani profesor srpske književnosti i jezika s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je Agrokluba.