• IPARD
  • 22.12.2018. 08:30

Drugi javni poziv za subvencije za investicije u prerađivačke pogone

Prijave za odobravanje projekta za IPARD podsticaje za ulaganja u fizičku imovinu, koja je u vezi sa preradom i marketingom poljoprivrednih proizvoda, kao i sa proizvodima ribarstva, mogu se dostaviti do 11. marta 2019. godine.

Foto: Flickr / U.S. Army RDECOM
  • 506
  • 25
  • 0

Uprava za agrarna plaćanja raspisala je Drugi javni poziv za podnošenje zahteva za odobravanje projekta za IPARD podsticaje za ulaganja u fizičku imovinu, koja je u vezi sa preradom i marketingom poljoprivrednih proizvoda, kao i sa proizvodima ribarstva. Zahtevi se mogu podnositi od 18. decembra 2018. do 11. marta 2019. godine.

Zahtev se može podneti samo u okviru jednog sektora

Kako piše u ovom Javnom pozivu novac može biti iskorišćen za investiranje u fizičku imovinu i pokrivanje prihvatljivih troškova izgradnje i nabavke nove opreme i mehanizacije. Podsticajima su obuhvaćeni sektori mleka, mesa, voća i povrća, a zahtev za odobravanje projekta može se podneti samo u okviru jednog sektora za jednu ili više investicija.

Maksimalni iznos po korisniku u sekrotu voća i povrća 10.000 evra

Po ovom Javnom pozivu opredeljen je novac u iznosu od preko  3,5 milijarde dinara, a visina podsticaja je 50%, odnosno 60% prihvatljivih troškova za investicije u oblasti upravljanja otpadom i otpadnim vodama. Minimalan iznos podsticaja koje korisnik može da ostvari u  okviru svih sektora je 10.000 evra, dok je maksimalni podsticaj u okviru sektora voća i i povrća i sektora mesa milion evra, dok u sektoru mleka korisnici mogu da ostvare podsticaj od dva miliona evra.

Detaljnije informacije preko kontakt centara resornog ministarstva i Uprave za agrarna plaćanja

Detaljan tekst Javnog poziva, pravilnik i prateći prilozi, dostupni su na internet stranicama Ministarstva poljoprivrede i Uprave za agrarna plaćanja. Informacije u vezi raspisanog Javnog poziva mogu se dobiti i putem telefona, pozivanjem Info-centra ministarstva 011/2607960 i 2607961, kao i kontakt centra Uprave za agrarna plaćanja 011/3020100; 3020101 i 3107013  svakog radnog dana od 7:30 do 15:30 časova.


Dokumenti


Izvori

Uprava za agrarna plaćanja


Tagovi

IPARD Drugi javni poziv Uprava za agrarna plaćanja Ministarstvo poljoprivrede Prerađivački kapaciteti Meso Mleko Voće Povrće


Autor

Marinko Tica

Marinko Tica

Marinko je profesor književnosti s višegodišnjim novinarskim iskustvom u elektronskim medijima. Naročito je zainteresovan za teme i zbivanja u agraru, a zamenik je urednika na Agroklubu.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojeni oglasi