Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • IPARD
  • 22.12.2018. 08:30

Drugi javni poziv za subvencije za investicije u prerađivačke pogone

Prijave za odobravanje projekta za IPARD podsticaje za ulaganja u fizičku imovinu, koja je u vezi sa preradom i marketingom poljoprivrednih proizvoda, kao i sa proizvodima ribarstva, mogu se dostaviti do 11. marta 2019. godine.

Foto: Flickr / U.S. Army RDECOM
  • 543
  • 25
  • 0

Uprava za agrarna plaćanja raspisala je Drugi javni poziv za podnošenje zahteva za odobravanje projekta za IPARD podsticaje za ulaganja u fizičku imovinu, koja je u vezi sa preradom i marketingom poljoprivrednih proizvoda, kao i sa proizvodima ribarstva. Zahtevi se mogu podnositi od 18. decembra 2018. do 11. marta 2019. godine.

Zahtev se može podneti samo u okviru jednog sektora

Kako piše u ovom Javnom pozivu novac može biti iskorišćen za investiranje u fizičku imovinu i pokrivanje prihvatljivih troškova izgradnje i nabavke nove opreme i mehanizacije. Podsticajima su obuhvaćeni sektori mleka, mesa, voća i povrća, a zahtev za odobravanje projekta može se podneti samo u okviru jednog sektora za jednu ili više investicija.

Maksimalni iznos po korisniku u sekrotu voća i povrća 10.000 evra

Po ovom Javnom pozivu opredeljen je novac u iznosu od preko  3,5 milijarde dinara, a visina podsticaja je 50%, odnosno 60% prihvatljivih troškova za investicije u oblasti upravljanja otpadom i otpadnim vodama. Minimalan iznos podsticaja koje korisnik može da ostvari u  okviru svih sektora je 10.000 evra, dok je maksimalni podsticaj u okviru sektora voća i i povrća i sektora mesa milion evra, dok u sektoru mleka korisnici mogu da ostvare podsticaj od dva miliona evra.

Detaljnije informacije preko kontakt centara resornog ministarstva i Uprave za agrarna plaćanja

Detaljan tekst Javnog poziva, pravilnik i prateći prilozi, dostupni su na internet stranicama Ministarstva poljoprivrede i Uprave za agrarna plaćanja. Informacije u vezi raspisanog Javnog poziva mogu se dobiti i putem telefona, pozivanjem Info-centra ministarstva 011/2607960 i 2607961, kao i kontakt centra Uprave za agrarna plaćanja 011/3020100; 3020101 i 3107013  svakog radnog dana od 7:30 do 15:30 časova.


Dokumenti


Izvori

Uprava za agrarna plaćanja


Tagovi

IPARD Drugi javni poziv Uprava za agrarna plaćanja Ministarstvo poljoprivrede Prerađivački kapaciteti Meso Mleko Voće Povrće


Autor

Marinko Tica

Više [+]

Marinko je profesor književnosti s višegodišnjim novinarskim iskustvom u elektronskim medijima. Naročito je zainteresovan za teme i zbivanja u agraru, a zamenik je urednika na Agroklubu.